Wat is de marktwaarde van uw woning?

De marktwaarde van uw woning is het bedrag dat uw woning kan opbrengen als u uw woning vrijwillig en onder normale omstandigheden verkoopt.

Hoe bepalen we de marktwaarde van uw woning?

We gaan uit van de marktwaarde die u bij ons heeft aangeleverd, bijvoorbeeld toen u uw hypotheek aanvroeg.

Wat is de schuld-marktwaardeverhouding?

De schuld-marktwaardeverhouding is de verhouding tussen de hypotheekschuld die u heeft en de marktwaarde van uw woning in een percentage. Stel: u heeft een hypotheekschuld van € 200.000 en uw huis is € 250.000 waard, dan heeft u een schuld-marktwaardeverhouding van 200.000 / 250.000 x 100% = 80%. Een hogere schuld-marktwaardeverhouding kan ervoor zorgen dat u meer rente moet betalen.

Krijgt u korting als uw huis meer waard is geworden?

Denkt u dat uw woning meer waard is dan het bedrag waar wij van uitgaan? Dan kunt u misschien een lagere rente krijgen. Tenminste, als uw hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep komt.

Meer over woningwaarde

Meer over uw woningwaarde aanpassen


Goed om te weten: wilt u een nieuw renteaanbod op basis van uw nieuwe woningwaarde? Dan moet uw WOZ-taxatieverslag, Desktop Taxatie of taxatierapport 6 weken voor het einde van uw rentevaste periode bij ons binnen zijn. Krijgen we uw nieuwe woningwaarde later, dan krijgt u geen nieuw renteaanbod. Wel laten we u weten of uw rente daalt door uw nieuwe woningwaarde.

Wat als uw huis minder waard is geworden?

Is uw woning minder waard geworden? Dan krijgt u geen hoger rentevoorstel van ons. Wel rekenen we bij een volgende renteverlenging met de lagere woningwaarde.