Wat is de marktwaarde van uw woning?

De marktwaarde van uw woning is het bedrag dat uw woning kan opbrengen als u uw woning vrijwillig en onder normale omstandigheden verkoopt.

Hoe bepalen we de marktwaarde van uw woning?

We gaan uit van de marktwaarde die u bij ons heeft aangeleverd, bijvoorbeeld toen u uw hypotheek aanvroeg.

Wat is de schuld-marktwaardeverhouding?

De schuld-marktwaardeverhouding is de verhouding tussen de hypotheekschuld die u heeft en de marktwaarde van uw woning in een percentage. Stel: u heeft een hypotheekschuld van € 200.000 en uw huis is € 250.000 waard, dan heeft u een schuld-marktwaardeverhouding van 200.000 / 250.000 x 100% = 80%. Een hogere schuld-marktwaardeverhouding kan ervoor zorgen dat u meer rente moet betalen.

Krijgt u korting als uw huis meer waard is geworden?

Denkt u dat uw woning meer waard is dan het bedrag waar wij van uitgaan? Dan kunt u misschien een lagere rente krijgen. Tenminste, als uw hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep komt.
U kunt uw woningwaarde aanpassen door ons een kopie van uw laatste WOZ-beschikking toe te sturen. De WOZ-beschikking krijgt u ieder jaar van de gemeente. De beschikking die u opstuurt, mag niet ouder zijn dan 12 maanden. Wij zetten de marktwaarde van uw woning dan op 85% van de WOZ-waarde. Als uw totale hypotheekschuld hoger dan 75% van uw WOZ-waarde is, is een WOZ-beschikking helaas niet genoeg. Dan hebben we een taxatierapport nodig.

U kunt ook een taxatierapport opsturen. Een taxatierapport mag niet ouder zijn dan 6 maanden op de dag dat wij het binnen krijgen.

U kunt uw nieuwe woningwaarde zelf via Mijn RegioBank aan ons doorgeven. Heeft u geen Mijn RegioBank? Vraag het hieronder dan aan. Of u geeft uw nieuwe woningwaarde via uw adviseur aan ons door. Hij regelt het graag voor u.

Mijn RegioBank aanvragen

Lees meer over het aanpassen van de marktwaarde van uw woning

Goed om te weten: wilt u een nieuw renteaanbod op basis van uw nieuwe woningwaarde? Dan moet uw WOZ-beschikking of taxatierapport 6 weken voor het einde van uw rentevaste periode bij ons binnen zijn. Krijgen we uw nieuwe woningwaarde later, dan krijgt u geen nieuw renteaanbod. Wel laten we u weten of uw rente daalt door uw nieuwe woningwaarde.

Wat als uw huis minder waard is geworden?

Is uw woning minder waard geworden? Dan krijgt u geen hoger rentevoorstel van ons. Wel rekenen we bij een volgende renteverlenging met de lagere woningwaarde.

Heeft u nog een vraag?

Of ga naar de servicepagina