Wat is de marktwaarde van je woning?

De marktwaarde van je woning is het bedrag dat je woning kan opbrengen als je je woning vrijwillig en onder normale omstandigheden verkoopt.

Hoe bepalen we de marktwaarde van je woning?

We gaan uit van de marktwaarde die je bij ons hebt aangeleverd, bijvoorbeeld toen je je hypotheek aanvroeg.

Wat is de schuld-marktwaardeverhouding?

De schuld-marktwaardeverhouding is de verhouding tussen de hypotheekschuld die je hebt en de marktwaarde van je woning in een percentage. Stel: je hebt een hypotheekschuld van € 200.000 en je huis is € 250.000 waard, dan heb je een schuld-marktwaardeverhouding van 200.000 / 250.000 x 100% = 80%. Een hogere schuld-marktwaardeverhouding kan ervoor zorgen dat je meer rente moet betalen.

Krijg je korting als je huis meer waard is geworden?

Denk je dat je woning meer waard is dan het bedrag waar wij van uitgaan? Dan kun je misschien een lagere rente krijgen. Tenminste, als je hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep komt.

Meer over woningwaarde

Meer over je woningwaarde aanpassen


Goed om te weten: wil je een nieuw renteaanbod op basis van je nieuwe woningwaarde? Dan moet je WOZ-taxatieverslag, Desktop Taxatie of taxatierapport 6 weken voor het einde van je rentevaste periode bij ons binnen zijn. Krijgen we je nieuwe woningwaarde later, dan krijg je geen nieuw renteaanbod. Wel laten we je weten of je rente daalt door je nieuwe woningwaarde.

Wat als je huis minder waard is geworden?

Is je woning minder waard geworden? Dan krijg je geen hoger rentevoorstel van ons. Wel rekenen we bij een volgende renteverlenging met de lagere woningwaarde.