Kunt u uw hypotheek ook wijzigen?

Ja, dat kan. Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? Of wilt u uw hypotheek juist verhogen, bijvoorbeeld omdat u verbouwplannen heeft? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur. Hij kijkt samen met u wat er mogelijk is.

Kunt u nog extra aflossen voordat u een nieuw rentevoorstel krijgt?

Ja. Maar als u tussen nu en het aflopen van uw rentevaste periode extra aflost op uw hypotheek, houden wij daar niet automatisch rekening mee bij het bepalen van de schuld-marktwaardeverhouding. Wilt u dat wij dat wel doen? Dan moet u van uw woning een nieuwe marktwaarde aanleveren. Dit kan met een taxatierapport of WOZ-beschikking. U krijgt dan een nieuw rentevoorstel dat rekening houdt met uw extra aflossing. Het taxatierapport of de WOZ-beschikking hebben wij dan wel op tijd nodig. Meer hierover leest u bij 'Wat als mijn woning meer waard geworden is?’

Kunt u uw hypotheek beëindigen of oversluiten?

Ja. Aan het einde van uw rentevaste periode kunt u zonder kosten overstappen naar een andere hypotheekaanbieder. Die hypotheekaanbieder bepaalt of u een hypotheek krijgt en wat uw rente wordt. U heeft dus geen garantie dat u een (goedkopere) nieuwe hypotheek kunt krijgen.

Kunt u advies krijgen bij het maken van een keuze?

Ja, natuurlijk. Het kiezen van een nieuwe rente en rentevaste periode is een belangrijke beslissing. Als u daar graag advies over wilt hebben, kunt u contact opnemen met uw Zelfstandig Adviseur.

Maak een afspraak