ASN Duurzaam Obligatiefonds

Het ASN Duurzaam Obligatiefonds spreidt beleggingen in obligaties van overheden met een gezonde financiële huishouding. Lees er hier meer over.

Let op: met beleggen loopt je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Risicoindicator beleggingsfonds risicoklasse 2

Nettorendement 3 jaar*: -3,68%

Nettorendement 5 jaar*: -1,92%

Dit is de meest recente afgiftekoers van het fonds die bij ons bekend is. Is er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar? Dan updaten we de koers hier ook. Dat is elke beursdag rond 10.30 uur.

* Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 29 februari 2024, na aftrek van de kosten van het fonds.

project.general_error_message

Koers 24-05-2024 € 24,18

Goed om te weten: Welk fonds je ook kiest, je geld wordt via RegioBank altijd duurzaam belegd. Het gaat dus niet naar bedrijven die handelen in bijvoorbeeld wapens of fossiele brandstoffen.

Beleg in dit fonds

Rendement en risico

Je loopt met dit fonds minder risico dan met een gemiddelde wereldwijde obligatieportefeuille. Dat komt onder andere omdat we overheden beoordelen op basis van de terugbetaalcapaciteit. De terugbetaalcapaciteit is de verhouding tussen de belastinginkomsten en de renteverplichtingen van een land. Je belegt daardoor niet veel in obligaties van landen met relatief veel schulden.

project.general_error_message

Rendementsontwikkeling
(groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 2,35% 0,30% -1,92% -3,68% -1,82%
Benchmark 3,25% 0,86% -1,24% -3,23% -1,29%
*Gemiddeld per jaar ** Benchmark: iBoxx € Eurozone 1-10 Index (TR)

De fondsbeheerder probeert op middellange termijn (langer dan 3 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt omdat onze fondsen alleen in overheden beleggen die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Daardoor is de samenstelling van de portefeuille soms anders dan die van de benchmark.

Keuze uit een overzichtelijk aantal fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met Themabeleggen kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Duurzaam Obligatiefonds?

Je kiest voor ASN Duurzaam Obligatiefonds als je wilt beleggen in een obligatiefonds voor spreiding van je risico en balans in je portefeuille. Je belegt in obligaties van overheden die op een duurzame manier zorgen voor basisbehoeften als wonen, schoon water en gezondheidszorg. Voldoen de overheden niet aan de criteria, dan worden die uitgesloten van deelname aan het fonds. Je verbetert de verhouding tussen risico en rendement. De staatsobligaties kiezen we van overheden die goed zorgen voor de natuur, die de overgang stimuleren naar duurzame energie en die werken aan een goede leefomgeving.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan RegioBank betaalt.

Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB.

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Obligatiefonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Maandbericht ASN Duurzaam Obligatiefonds

Voorwaarden Themabeleggen

Wil je beleggen in ASN Duurzaam Obligatiefonds? Open dan Themabeleggen. Maar lees eerst de voorwaarden.

Icoon vraagteken

Beleggen voor beginners

Je overweegt te gaan beleggen, maar wilt er eerst graag wat meer over weten. We helpen je graag op weg.

Beleggen voor beginners

Pijl onder euroteken wijst omhoog

Themabeleggen openen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen duurzaam thema.

Overzicht beleggingsfondsen