Alles over uw hypotheek aflossen

Als u aflost op uw hypotheek, wordt uw hypotheekschuld lager. Daardoor gaan uw rentelasten omlaag. Ieder jaar kunt u een deel van uw hypotheekschuld extra aflossen zonder kosten.

Extra aflossen

Om uw hypotheeklasten te verlagen kunt u extra aflossen op uw hypotheek. Extra aflossen heeft voor- en nadelen. Lees dus eerst goed de informatie voordat u gaat aflossen.

Extra aflossen op uw hypotheek

Onbeperkt aflossen met eigen geld

Bij RegioBank kunt u onbeperkt aflossen op uw hypotheek met eigen geld. U hoeft ons geen vergoeding hiervoor te betalen. Als u wilt weten of het verstandig is om af te lossen met eigen geld, bespreek dit dan eerst met uw Zelfstandig Adviseur. Zo kan het slim zijn om een buffer te hebben voor onverwachte uitgaven.

Goed om te weten: extra of onbeperkt aflossen, kan gevolgen hebben voor uw renteaftrek.

Onbeperkt aflossen met eigen geld

Uw hypotheek volledig aflossen

U kunt uw hypotheek helemaal aflossen met en zonder verkoop van uw huis. Wij leggen beide situaties uit.

Uw hypotheek volledig aflossen

Hypotheek aflossen met een erfenis

Als u een erfenis krijgt, kan dat een goede kans zijn om een deel van uw hypotheek af te lossen. Er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Hypotheek aflossen met een erfenis 

Een vergoeding betalen bij (extra) aflossen

U kunt jaarlijks tot 10% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel, extra aflossen zonder een vergoeding voor ons renteverlies te betalen. Soms betaalt u wel een vergoeding bij (extra) aflossen.

Vergoeding betalen bij (extra) aflossen

RegioBank team

Vragen over uw hypotheek aflossen?

Onze adviseurs helpen u graag bij uw vragen over uw hypotheek aflossen. Maak een afspraak om de aflossing van uw hypotheek te bespreken.