Alles over je hypotheek aflossen

Als je aflost op je hypotheek, word je hypotheekschuld lager. Daardoor gaan je rentelasten omlaag. Ieder jaar kun je een deel van je hypotheekschuld extra aflossen zonder kosten.

Extra aflossen

Om je hypotheeklasten te verlagen kun je extra aflossen op je hypotheek. Extra aflossen heeft voor- en nadelen. Lees dus eerst goed de informatie voordat je gaat aflossen.

Extra aflossen op je hypotheek

Onbeperkt aflossen met eigen geld

Bij RegioBank kun je als service in 2024 onbeperkt aflossen op je hypotheek met eigen geld. Je hoeft ons geen vergoeding hiervoor te betalen. Als je wilt weten of het verstandig is om af te lossen met eigen geld, bespreek dit dan eerst met je zelfstandig adviseur. Zo kan het slim zijn om een buffer te hebben voor onverwachte uitgaven.

Goed om te weten: extra of onbeperkt aflossen, kan gevolgen hebben voor je renteaftrek.

Onbeperkt aflossen met eigen geld

Je hypotheek volledig aflossen

Je kunt je hypotheek helemaal aflossen met en zonder verkoop van je huis. Wij leggen beide situaties uit.

Je hypotheek volledig aflossen

Hypotheek aflossen met een erfenis

Als je een erfenis krijgt, kan dat een goede kans zijn om een deel van je hypotheek af te lossen. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Hypotheek aflossen met een erfenis 

Een vergoeding betalen bij (extra) aflossen

Je kunt jaarlijks tot 10% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel, extra aflossen zonder een vergoeding voor ons renteverlies te betalen. Soms betaal je wel een vergoeding bij (extra) aflossen. Als service kun je in 2024 onbeperkt aflo

Vergoeding betalen bij (extra) aflossen

RegioBank team

Vragen over je hypotheek aflossen?

Onze adviseurs helpen je graag bij je vragen over je hypotheek aflossen. Maak een afspraak om de aflossing van je hypotheek te bespreken.