Veilig internetbankieren in Mijn RegioBank

Met Mijn RegioBank kunt u veilig online uw bankzaken regelen op uw computer of laptop. Controleer eerst of u een beveiligde verbinding heeft.

Controleer de beveiligde verbinding

Controleer voordat u gaat internetbankieren via Mijn RegioBank of:

  • U verbinding heeft met een (draadloos) netwerk dat u kent, vertrouwt en dat beveiligd is met WPA-2. Gebruik geen openbare wifispots.
  • Het internetadres begint met https://www.regiobank.nl/ als u op uw computer inlogt.
  • Er een slotje in de browser staat en de adresbalk groen is of groene letters bevat.
  • Het certificaat echt is en verleend is aan RegioBank (de Volksbank N.V.).

Check het internetadres

Het adres van RegioBank is https://www.regiobank.nl/. De 's' staat voor 'secure': een beveiligde, versleutelde verbinding. Klopt de spelling en staat de slash na .nl/ in het adres? Dan weet u dat u echt op onze site bent. Staat er bijvoorbeeld www.regiobank.nl.example.nl, dan zit u op example.nl en niet op regiobank.nl.

Zo weet u of het certificaat echt is

Klik met uw muis op het slotje in de adresbalk rechts bovenin uw scherm. Controleer of het certificaat:

  • Echt is en verleend is aan RegioBank (de Volksbank N.V.)
  • Uitgegeven is door DigiCert of GlobalSign.

Wilt u het helemaal zeker weten?

Klik dan op certificaat weergeven en bekijk of de vingerafdruk overeenkomt. Het hangt van de browser af die u gebruikt welke vingerafdruk (SHA1 of SHA-256) u ziet. Sommige browser tonen alleen SHA1 of SHA-256. Sommige browsers tonen alle twee.

SHA-256 Fingerprint:

65:A3:3D:86:85:A5:C3:97:10:B7:07:1F:7D:7A:D5:83:2E:7B:D9:C1:B6:98:1E:87:42:47:13:64:AB:EA:01:91

SHA1 Fingerprint:

D9:BB:D0:4E:5E:F1:D1:F5:75:D9:F0:56:1A:73:5B:75:17:94:0C:45

Zo zien het slotje en de groene balk eruit

Microsoft Edge

Google Chrome

Apple Safari

Klopt het niet? Stop met internetbankieren in Mijn RegioBank

Ziet u geen RegioBank (de Volksbank N.V.) in de adresbalk, kleurt de adresbalk rood of krijgt u een foutmelding? Dan is de verbinding niet veilig. Stop met Internet Bankieren en installeer de nieuwste versie van uw browser en de laatste updates voor uw besturingssysteem. Blijft u problemen hebben? Neem dan contact met ons op: 030 - 291 42 90.

Inloggen en betalen

Mijn RegioBank is uw persoonlijke online bankomgeving. Inloggen en geld overmaken in Mijn RegioBank kan alleen met uw digicode (gebruikersnaam en wachtwoord) of digipas. Gebruikt u een digipas? Kijk dan altijd of de beveiligingscode op het scherm van uw computer klopt. Dat controleert u zo:

  • Inloggen: de beveiligingscode (het getal dat in het gele vlak staat als u inlogt op Internet Bankieren) moet altijd met een 0 beginnen.
  • Betalen: de beveiligingscode bij het bevestigen van de betaalopdracht mag nooit met een 0 beginnen. De 0 is alleen om in te loggen. Klopt de beveiligingscode niet? Bel ons dan
    meteen: 030 - 291 42 90.

Uitloggen

Log altijd uit na het internetbankieren in Mijn RegioBank en sluit uw browser. De verbinding met RegioBank is dan meteen verbroken. Logt u niet uit? Dan kunnen anderen uw gegevens in Mijn RegioBank zien als ze uw computer gebruiken.

Veilig betalen met iDEAL

U kunt online aankopen snel en veilig afrekenen met iDEAL. U bevestigt de betaling met uw digipas. Het bedrag wordt dan meteen van uw rekening afgeschreven. Betalen via iDEAL is net zo veilig als internetbankieren in Mijn RegioBank. Ziet u tijdens het betalen toch iets verdachts? Stop dan en bel ons meteen: 030 - 291 42 90.

Veilig betalen met iDEAL

Dit kunt u zelf doen

Veilig bankieren doen we samen. Lees wat u kunt doen om veilig te bankieren:

Goed om te weten: RegioBank vraagt u nooit om uw codes, digipas, betaalpas of creditcard. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of sms en niet in een brief.

Heeft u nog een vraag?

Of ga naar de servicepagina