Alles over de zakelijke digipas

Binnen de beveiligde omgeving van Mijn RegioBank Zakelijk kunt u al uw geldzaken regelen. Om in te loggen heeft u een digipas nodig.

Digipas zakelijk

De digipas is het beveiligingsapparaatje waarmee u kunt inloggen en uw betaalopdrachten kunt bevestigen. U ontvangt de digipas samen met de Overeenkomst Mijn RegioBank Zakelijk per post. De activeringscode van vijf cijfers sturen we u apart toe. Dit doen we voor de veiligheid.

Bij het activeren kiest u zelf een toegangscode. De digipas en door u gekozen toegangscode vormen samen namelijk uw persoonlijke beveiliging voor Mijn RegioBank Zakelijk.

Digipas aanvragen

U kunt de digipas samen met Mijn RegioBank Zakelijk aanvragen bij uw Zelfstandig Adviseur.

Zakelijke digipas gestolen of verloren

Denkt u dat uw digipas gestolen is? Of dat er misbruik van is gemaakt? Meld dat dan zo snel mogelijk via 030 - 291 42 90. Dit telefoonnummer is buiten de reguliere openingstijden bereikbaar voor het blokkeren van uw digipas.

Bent u uw digipas verloren? Dan kunt u een nieuwe digipas aanvragen bij uw Zelfstandig Adviseur.

Hulp bij zakelijke digipas

Bent u uw toegangscode vergeten of heeft u een nieuwe zakelijke digipas nodig omdat bijvoorbeeld de batterij leeg is? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur.

Als u een vraag heeft over de digipas die niet op deze pagina staat, kunt u contact opnemen met uw Zelfstandig Adviseur.

Meer over online bankieren

Mijn RegioBank Zakelijk aanvragen

Daglimiet Mijn RegioBank Zakelijk wijzigen

Overzicht 'Waar kan ik wat regelen'

Mobiel Bankieren