Gouden Handdruk Opbouwrekening

Dit product kun je niet meer afsluiten. De informatie is daarom alleen bedoeld voor klanten die in het verleden Gouden Handdruk Opbouwrekening hebben geopend.

Heb je voor 1 januari 2014 een ontslagvergoeding gekregen? Dan kun je dit geld gebruiken om later je inkomen aan te vullen. Met de Gouden Handdruk Opbouwrekening laat je je ontslagvergoeding doorgroeien. Zolang je ontslagvergoeding op de Gouden Handdruk Opbouwrekening staat, betaal je geen belasting. Uiterlijk in het jaar dat je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, moet je het opgebouwde bedrag omzetten in periodieke uitkeringen. Over deze uitkeringen betaal je belasting.

  • Keuze uit variabele rente of vaste rente in deposito.
  • Mogelijkheid om te beleggen.
  • Geen kosten over je inleg.

Variabele rente of vaste rente

Op de Gouden Handdruk Opbouwrekening geldt een variabele rente die maandelijks op je rekening wordt bijgeschreven. Die variabele rente kan stijgen of dalen. Kies je voor een Gouden Handdruk Deposito dan staat de rente vast tijdens de looptijd van minimaal 1 en maximaal 10 jaar. Dat geeft zekerheid en beschermt je bij een dalende variabele rente. Maar zorgt er ook voor dat je niet profiteert van stijgende variabele rentes. Bij tussendoor opnemen betaal je kosten. Maak voor jezelf een goede afweging. Lees daarom goed de informatie op deze pagina en vergelijk onze huidige variabele en vaste rentes.

Je geld beleggen

Naast sparen kun je ook beleggen in 5 ASN Duurzame Mixfondsen. Je belegt dan zelfstandig. Je bepaalt zelf in welke beleggingsfondsen je belegt en wordt daarbij niet geadviseerd door een zelfstandig adviseur. Wel helpt de Doelplanner, een handige tool in Mijn RegioBank, je in het doorrekenen van je beleggingskeuzes.

Past beleggen bij mij?

Wil je beleggen met (een deel van) het geld op je opbouwrekening? Doe dat alleen wanneer het geld dat je belegt niet essentieel is voor je toekomstige levensonderhoud. Start alleen met beleggen als je nog minimaal 5 jaar voor je AOW-leeftijd zit.

Beleggen met een Gouden Handdruk Opbouwrekening is mogelijk als je:

  • minimaal 5 jaar je geld kunt en wilt beleggen
  • zelfstandig kunt en wilt beleggen in beleggingsfondsen
  • bereid bent om beleggingsrisico te lopen
  • genoeg weet over de risico’s van beleggen

Beleggen met een Gouden Handdruk Opbouwrekening is niet geschikt als je:

  • belegt met geld dat je nu of later echt niet kunt missen
  • geen beleggingsrisico wilt lopen
  • geen internet hebt

Kijk op ‘Beleggen - Risico en rendement' voor meer informatie over het rendement en risico’s van de fondsen. Je vindt op ‘Hier beleg je in met Doelbeleggen’ per fonds ook het Essentiële-informatiedocument.

Wil je starten met beleggen op je bestaande opbouwrekening? Vul dan de Aanvraag Beleggen bij Gouden Handdruk Opbouwrekening in.

Kosten bij beleggen

Voor beleggen met een Gouden Handdruk Opbouwrekening betaal je servicekosten aan ons en fondskosten aan de fondsbeheerder. De servicekosten zijn maximaal 0,3% per jaar. De fondskosten zijn verwerkt in de koers van het fonds. Je leest meer over alle kosten op de pagina ‘Beleggen: wat zijn de kosten?'.

Tussentijdse beëindiging

Wil je met je Gouden Handdruk Opbouwrekening overstappen naar een andere bank of verzekeraar? Dan betaal je ons €150 voor het uitvoeren van de kapitaaloverdracht. We houden dit in van het geld op je Opbouwrekening. Wil je je Opbouwrekening tussentijds beëindigen en gebruik je het saldo niet voor een ander gouden handdrukproduct? Dan moet je over het opgenomen bedrag inkomstenbelasting betalen. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Heb je een Gouden Handdruk Deposito? Je betaalt opnamekosten als je deze eerder, dus vóór het einde van de afgesproken looptijd, wilt beëindigen. Hoeveel je betaalt, hangt af van de periode dat het geld nog vast zou staan in je deposito. Kijk voor meer informatie in de productvoorwaarden.

Bij beëindiging moet eerst je eventuele Aanvullend Pensioen Deposito worden opgezegd en moeten je eventuele beleggingen worden verkocht. Heb je dit zelf nog niet gedaan, dan voeren wij dit voor je uit op een door ons gekozen moment.

Overlijden

Bij overlijden komt het opgebouwde bedrag toe aan je erfgenamen. Hiervoor gelden fiscale regels. Je zelfstandig adviseur kan je hier meer over vertellen.