ASN Duurzaam Aandelenfonds

Met het ASN Duurzaam Aandelenfonds streef je naar een hoog rendement en ben je bereid hierdoor ook een hoog risico te nemen.

Let op: met beleggen loopt je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

3 redenen om in dit fonds te beleggen:

  • Expertise van onze fondsbeheerders.
  • Selectie op duurzaamheid en financiële vooruitzichten.
  • Je belegt goed gespreid in grote, duurzame ondernemingen wereldwijd.

Beleg in dit fonds

Nettorendement 3 jaar*: 7,05%

Nettorendement 5 jaar*: 10,77%

Dit is de meest recente afgiftekoers van het fonds die bij ons bekend is. Is er een nieuwe afgiftekoers beschikbaar? Dan updaten we de koers hier ook. Dat is elke beursdag rond 10.30 uur.

* Gemiddeld nettorendement per jaar t/m 29 februari 2024, na aftrek van de kosten van het fonds.

project.general_error_message

Koers 24-05-2024 € 171,95

Goed om te weten: Welk fonds je ook kiest, je geld wordt via RegioBank altijd duurzaam belegd. Het gaat dus niet naar bedrijven die handelen in bijvoorbeeld wapens of fossiele brandstoffen.

Beleg in dit fonds

Rendement en risico

Je streeft naar een hoog rendement en accepteert dat je hierdoor een hoog risico loopt. De fondsmanager selecteert de bedrijven voor je op financiële vooruitzichten en op duurzaamheid. Zo hopen we een hoog rendement te behalen.

project.general_error_message

Rendementsontwikkeling
(groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology

Vanaf de start 10 jaar* 5 jaar* 3 jaar* Dit jaar
Fonds 8,18% 9,59% 10,77% 7,05% 5,95%
Benchmark 8.40% 9,18% 10,52% 9,82% 6,57%
* Gemiddeld per jaar ** Benchmark: MSCI All Country World Index

We proberen op lange termijn (langer dan 5 jaar) een rendement te behalen dat vergelijkbaar is met de niet-duurzame benchmark. Op de kortere termijn kan het rendement afwijken van de benchmark, zowel positief als negatief. Dat komt omdat onze fondsen alleen in bedrijven beleggen die voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Daardoor is de samenstelling van de portefeuille soms anders dan die van de benchmark.

Keuze uit een overzichtelijk aantal fondsen

Liever een ander fonds? Je kunt met de Themabeleggen kiezen uit een overzichtelijk aantal fondsen. Je stelt zelf je combinatie van fondsen samen. Bekijk de andere beleggingsfondsen.

Waarom kiezen voor ASN Duurzaam Aandelenfonds?

Kiezen voor het ASN Duurzaam Aandelenfonds betekent wereldwijd beleggen in aandelen van grote ondernemingen die vooruitkijken en koploper zijn in duurzame ontwikkeling. We selecteren bedrijven die goede financiële vooruitzichten hebben én die duurzaam zijn.
Een prettige gedachte dat je vermogen zou kunnen groeien, terwijl je geld niet belegd wordt in bedrijven die zich bezighouden met kernenergie, wapens en fossiele brandstoffen. Je belegt ook niet in ondernemingen die arbeids- en mensenrechten schenden.

Kosten

De kosten van je belegging in het fonds bestaan uit de kosten van het fonds zelf en de servicekosten die je aan RegioBank betaalt.

Bekijk alle kosten

Fondsmanagement

Dit fonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V. Dit fonds wordt beheerd door ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (“ABB”). Lees ook de prospectus en bekijk de fondsinformatie op de website van ABB.

Goed om te weten: De koers van het ASN Duurzaam Aandelenfonds is afhankelijk van de waarde van de beleggingen binnen het fonds. Daardoor kan je belegging meer, maar ook minder waard worden.

Belangrijke documenten

Lees de belangrijke documenten voor je gaat beleggen. Als je de risico’s per fonds wilt vergelijken, lees dan in elk geval het Essentiële-informatiedocument van de fondsen die je overweegt te kopen.

Maandbericht ASN Duurzaam Aandelenfonds

Voorwaarden Themabeleggen

Wil je beleggen in ASN Duurzaam Aandelenfonds? Open dan Themabeleggen. Maar lees eerst de voorwaarden.

Icoon vraagteken

Periodiek beleggen: zo werkt het

Met periodiek beleggen bepaal je zelf hoeveel je inlegt en wanneer. We leggen uit hoe het werkt.

Meer over periodiek beleggen

Pijl onder euroteken wijst omhoog

Themabeleggen openen

Kies uit een overzichtelijk aantal beleggingsfondsen, elk met een eigen duurzaam thema.

Overzicht beleggingsfondsen