Hulp bij betalingsproblemen

Stijgen uw maandelijkse uitgaven voor bijvoorbeeld energie of boodschappen? Of verliest u uw baan of raakt u arbeidsongeschikt? Als het u financieel tegenzit door de stijgende kosten of minder inkomsten dan heeft u misschien (tijdelijk) moeite om uw hypotheek te betalen. We begrijpen dat dit een vervelende situatie voor u is en willen u hierbij helpen. We zijn er voor u, ook als het even tegenzit.

Komt u in betalingsproblemen? Bel ons

Soms kan het tegenzitten in uw financiële situatie. Omdat uw vaste lasten zijn gestegen, u tijdelijk geen werk heeft, u langdurig ziek bent of uw partner bent verloren. Geen makkelijke tijd waarin u zich zorgen maakt over hoe nu verder? Kan ik mijn hypotheek nog wel betalen? Weet dat we er voor u zijn om te helpen. Bel of mail ons: 030 - 291 43 35 of rustingeldzaken@regiobank.nl. We zoeken dan samen naar een oplossing. Onze hulp is gratis en vrijblijvend.

Wilt u liever contact met uw adviseur?

Uw adviseur kan u helpen om meer inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Zoals welke inkomsten en uitgaven u heeft, wat uw woning waard is en of u misschien al heeft afgelost op uw hypotheek. Uw adviseur kan u ook aanmelden bij de financiële coach van RegioBank. De coach zoekt samen met u naar passende oplossingen om te voorkomen dat u een betalingsachterstand oploopt.

Heeft u al een betalingsachterstand?

Als u uw maandlasten niet op tijd heeft betaald, dan krijgt u een brief van ons. Neem deze brief mee als u naar uw adviseur gaat. Uw adviseur krijgt deze brief ook. Maar alleen als u hiervoor toestemming heeft gegeven. We sturen u ook een service sms. Dan kunt u ervoor zorgen dat er voldoende saldo op uw rekening staat als we de hypotheekkosten opnieuw incasseren. Lukt betalen niet? Bel ons dan: 030 – 291 43 20. Dan kijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Wat kunt u zelf doen?

Probeer overzicht te krijgen over uw inkomsten en uitgaven.

Hiervoor kunt u gebruik maken van het Nibud Persoonlijk Budgetadvies. Dan kunt u ook meteen zien hoeveel anderen uitgeven en sparen.

Bekijk de optie voor woonkostentoeslag

Is uw inkomen tijdelijk niet genoeg om de hypotheeklasten te betalen? Dan kunt u misschien bij uw gemeente een ‘woonkostentoeslag’ krijgen. Deze toeslag is een tijdelijke aanvulling op uw inkomen, vergelijkbaar met de huursubsidie. Het verschilt per gemeente welke voorwaarden er gelden om een woonkostentoeslag te krijgen. Vraag ernaar bij uw eigen gemeente.

Neem contact op met een gemeentelijke Kredietbank

Een Gemeentelijke Kredietbank (GKB) kan bij schulden bemiddelen tussen u en de schuldeisers. Dit kan leiden tot een betalingsregeling die afgestemd is op uw inkomen.

Ga met uw werkgever in gesprek over de mogelijkheden voor een betalingsregeling

U kunt bijvoorbeeld een gedeelte van uw maandsalaris direct naar RegioBank laten overmaken. Of u gebruikt uw vakantiegeld of dertiende maand voor uw betalingsachterstand.

Aanvragen voorlopige teruggave inkomstenbelasting

Heeft u een hypotheek voor een eigen woning? Dan kan de rente die u over de hypotheek betaalt (onder voorwaarden) aftrekbaar zijn van de belasting. U kunt het bedrag aan inkomstenbelasting jaarlijks achteraf terugvragen via uw aangifte inkomstenbelasting. U kunt het ook eerder doen via een aanvraag 'voorlopige teruggave inkomstenbelasting'. U ontvangt het bedrag dan maandelijks terug. Lees meer op Belastingdienst.nlWij zijn er voor u

De medewerkers van Financiële Zorg staan voor u klaar als u betalingsproblemen heeft. Bel: 030 – 291 43 20. Goed om te weten: wij werken niet met incassobureaus als u een betalingsachterstand heeft. Ook leggen we geen loonbeslag.


Onze 8 servicebeloftes:

1. Wij geven u zoveel mogelijk een vaste contactpersoon
als u betalingsproblemen heeft

2. Wij bezoeken u thuis als u dat wilt
om samen met u een oplossing te zoeken voor uw financiële zorgen

3. Wij werken niet met incassobureaus
en maken liever zelf goede betaalafspraken met u

4. Wij leggen géén loonbeslag
zolang u inzicht geeft in uw financiële situatie en naar draagkracht betaalt

5. Wij proberen altijd samen met u en een makelaar te verkopen en niet te veilen
als verkoop van uw huis écht onvermijdelijk is

6. Wij betalen de taxatie-, makelaars- en notariskosten
als er een restschuld overblijft nadat wij samen met u en een makelaar uw huis hebben
verkocht

7. Wij schelden uw restschuld na maximaal 10 jaar kwijt
als u er in die tijd alles aan doet om zoveel mogelijk terug te betalen

8. Wij kijken altijd naar het verhaal achter een BKR-registratie die we zelf hebben gemeld
als u opnieuw een product wilt afsluiten bij één van de merken van de Volksbank

De medewerkers van Financiële Zorg helpen u

De medewerkers van Financiële Zorg van de Volksbank helpen u als u een betalingsachterstand heeft. RegioBank is samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen, onderdeel van de Volksbank.

Naar Financiële Zorg