Hulp bij betalingsproblemen

Stijgen je maandelijkse uitgaven voor bijvoorbeeld energie of boodschappen? Of verlies je je baan of raak je arbeidsongeschikt? Als het je financieel tegenzit door de stijgende kosten of minder inkomsten dan heb je misschien (tijdelijk) moeite om je hypotheek te betalen. We begrijpen dat dit een vervelende situatie voor je is en willen je hierbij helpen. We zijn er voor je, ook als het even tegenzit.

Kom je in betalingsproblemen? Bel ons

Soms kan het tegenzitten in je financiële situatie. Omdat je vaste lasten zijn gestegen, je tijdelijk geen werk hebt, je langdurig ziek bent of je partner bent verloren. Geen makkelijke tijd waarin je jezelf zorgen maakt over hoe nu verder? Kan ik mijn hypotheek nog wel betalen? Weet dat we er voor je zijn om te helpen. Bel of mail ons: 030 - 291 43 35 of rustingeldzaken@regiobank.nl. We zoeken dan samen naar een oplossing. Onze hulp is gratis en vrijblijvend.

Wil je liever contact met je adviseur?

Je adviseur kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je financiële situatie. Zoals welke inkomsten en uitgaven je hebt, wat je woning waard is en of je misschien al hebt afgelost op je hypotheek. Je adviseur kan je ook aanmelden bij de financiële coach van RegioBank. De coach zoekt samen met je naar passende oplossingen om te voorkomen dat je een betalingsachterstand oploopt.

Heb je al een betalingsachterstand?

Als je je maandlasten niet op tijd heeft betaald, dan krijg je een brief van ons. Neem deze brief mee als je naar je adviseur gaat. Je adviseur krijgt deze brief ook. Maar alleen als je hiervoor toestemming hebt gegeven. We sturen je ook een service sms. Dan kun je ervoor zorgen dat er voldoende saldo op je rekening staat als we de hypotheekkosten opnieuw incasseren. Lukt betalen niet? Bel ons dan: 030 – 291 43 20. Dan kijken we samen met je wat de mogelijkheden zijn.

Wat kun je zelf doen?

Probeer overzicht te krijgen over je inkomsten en uitgaven.

Hiervoor kun je gebruik maken van het Nibud Persoonlijk Budgetadvies. Dan kun je ook meteen zien hoeveel anderen uitgeven en sparen.

Bekijk de optie voor woonkostentoeslag

Is uw inkomen tijdelijk niet genoeg om de hypotheeklasten te betalen? Dan kun je misschien bij je gemeente een ‘woonkostentoeslag’ krijgen. Deze toeslag is een tijdelijke aanvulling op je inkomen, vergelijkbaar met de huursubsidie. Het verschilt per gemeente welke voorwaarden er gelden om een woonkostentoeslag te krijgen. Vraag ernaar bij je eigen gemeente.

Neem contact op met een gemeentelijke Kredietbank

Een Gemeentelijke Kredietbank (GKB) kan bij schulden bemiddelen tussen jou en de schuldeisers. Dit kan leiden tot een betalingsregeling die afgestemd is op je inkomen.

Ga met je werkgever in gesprek over de mogelijkheden voor een betalingsregeling

Je kunt bijvoorbeeld een gedeelte van je maandsalaris direct naar RegioBank laten overmaken. Of je gebruikt je vakantiegeld of dertiende maand voor je betalingsachterstand.

Aanvragen voorlopige teruggave inkomstenbelasting

Heb je een hypotheek voor een eigen woning? Dan kan de rente die je over de hypotheek betaalt (onder voorwaarden) aftrekbaar zijn van de belasting. Je kunt het bedrag aan inkomstenbelasting jaarlijks achteraf terugvragen via je aangifte inkomstenbelasting. Je kunt het ook eerder doen via een aanvraag 'voorlopige teruggave inkomstenbelasting'. Je ontvangt het bedrag dan maandelijks terug. Lees meer op Belastingdienst.nlWij zijn er voor je

De medewerkers van Financiële Zorg staan voor je klaar als je betalingsproblemen heeft. Bel: 030 – 291 43 20. Goed om te weten: wij werken niet met incassobureaus als je een betalingsachterstand hebt. Ook leggen we geen loonbeslag.


Onze 8 servicebeloftes:

1. Wij geven je zoveel mogelijk een vaste contactpersoon
als je betalingsproblemen hebt

2. Wij bezoeken je thuis als je dat wilt
om samen met je een oplossing te zoeken voor je financiële zorgen

3. Wij werken niet met incassobureaus
en maken liever zelf goede betaalafspraken met je

4. Wij leggen géén loonbeslag
zolang je inzicht geeft in je financiële situatie en naar draagkracht betaalt

5. Wij proberen altijd samen met jou en een makelaar te verkopen en niet te veilen
als verkoop van je huis écht onvermijdelijk is

6. Wij betalen de taxatie-, makelaars- en notariskosten
als er een restschuld overblijft nadat wij samen met jou en een makelaar je huis hebben
verkocht

7. Wij schelden je restschuld na maximaal 10 jaar kwijt
als je er in die tijd alles aan doet om zoveel mogelijk terug te betalen

8. Wij kijken altijd naar het verhaal achter een BKR-registratie die we zelf hebben gemeld
als je opnieuw een product wilt afsluiten bij één van de merken van de Volksbank

De medewerkers van Financiële Zorg helpen je

De medewerkers van Financiële Zorg van de Volksbank helpen je als je een betalingsachterstand hebt. RegioBank is samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen, onderdeel van de Volksbank.

Naar Financiële Zorg