Hulp bij betalingsproblemen

Het kan iedereen overkomen dat het financieel tegenzit. Bijvoorbeeld als u uw baan verliest. Staat uw financiële situatie er niet zo rooskleurig voor? En verwacht u problemen bij het betalen van uw hypotheek? Vraag ons dan gerust om hulp, dan helpen wij u verder. Zo kunt u erger voorkomen.

Bel het Hulpteam Hypotheken: 030 - 219 7010. Mailen kan ook: hulpteamhypotheken@regiobank.nl. We maken dan een afspraak voor u met een adviseur van het Hulpteam. We brengen uw situatie in kaart en bespreken de mogelijke oplossingen. Dit advies is gratis en vrijblijvend.

Wilt u liever contact met uw adviseur?
Uw adviseur kan u helpen om meer inzicht te krijgen over uw financiële situatie. Zoals welke inkomsten en uitgaven u heeft, wat uw woning waard is en of u misschien al heeft afgelost op uw hypotheek. Uw adviseur kan u ook aanmelden bij het Hulpteam hypotheken. Dit Hulpteam zoekt samen met u naar passende oplossingen om te voorkomen dat u een betalingsachterstand oploopt.

Heeft u al een betalingsachterstand?

Als u uw maandlasten niet op tijd heeft betaald, dan krijgt u een brief van ons. Neem deze brief mee als u naar uw adviseur gaat. Uw adviseur krijgt deze brief ook. Maar alleen als u hiervoor toestemming heeft gegeven.

Betalingsproblemen? Dit kunt u zelf doen

 • Probeer overzicht te krijgen over uw inkomsten en uitgaven. Een handige manier daarvoor is het Nibud Persoonlijk Budgetadvies. Dan kunt ook meteen zien hoeveel ánderen uitgeven en sparen.
  Ga naar het Nibud Persoonlijk Budgetadvies
 • Is uw inkomen tijdelijk niet genoeg om de hypotheeklasten te betalen? Dan kunt u misschien bij uw gemeente een ‘woonkostentoeslag’ krijgen. Deze toeslag is een tijdelijke aanvulling op uw inkomen, vergelijkbaar met de huursubsidie. Het verschilt per gemeente welke voorwaarden er gelden om een woonkostentoeslag te krijgen. Vraag ernaar bij uw eigen gemeente.
 • Neem contact op met een Gemeentelijke Kredietbank (GKB). De Gemeentelijke Kredietbank kan bij schulden bemiddelen tussen u en de schuldeisers. Dit kan leiden tot een betalingsregeling die afgestemd is op uw inkomen.
  Vind een Gemeentelijke Kredietbank
 • Ga met uw werkgever in gesprek over de mogelijkheden voor een betalingsregeling. U kunt bijvoorbeeld een gedeelte van uw maandsalaris direct naar RegioBank laten overmaken. Of u gebruikt uw vakantiegeld of dertiende maand voor het wegwerken van uw betalingsachterstand.
 • Heeft u een hypotheek voor een eigen woning? Dan kan de rente die u over de hypotheek betaalt (onder voorwaarden) aftrekbaar zijn van de belasting. U kunt het bedrag aan inkomstenbelasting jaarlijks achteraf terugvragen via uw aangifte inkomstenbelasting. U kunt het ook eerder doen via een aanvraag voorlopige teruggave inkomstenbelasting. U ontvangt het bedrag dan maandelijks terug.
  Lees meer op Belastingdienst.nl

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.

Belangrijke informatie

Voorwaarden en overige informatie

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina

Meer over hypotheken

Meer artikelen over hypotheken