Wijziging tarieven en voorwaarden 2023

Vanaf 1 juni 2023 wijzigen de tarieven en voorwaarden van onze rekening(en). Lees wat er verandert en waarom we de tarieven aanpassen.

Onze nieuwe tarieven vanaf 1 juni 2023

Bekijk de nieuwe Tarievenwijzer Betalen en Sparen.

Wat verandert er?

Tarieven Basis Bankieren per maand
Basis Bankieren* Tot 1 juni 2023 Per 1 juni 2023
Plus Betalen met één of meer spaarrekeningen € 2,75 € 3,05
Plus Betalen € 2,75 € 3,05
Eén of meer spaarrekeningen Spaar-op-Maat en/of Maandsparen € 2,75 € 3,05

* Wat je per maand betaalt, hangt af van welke producten je hebt. Lees meer over Basis Bankieren.

Rente rood staan

De marktrentes zijn de afgelopen periode opgelopen. We hebben onze variabele rente voor rood staan hierop aangepast. Lees meer over rood staan en de rentes.

Wijziging Tot 1 juni 2023 Per 1 juni 2023
Plus betalen 9% op jaarbasis 10% op jaarbasis
Jongerenbetaalrekening 7,5% op jaarbasis 8% op jaarbasis

De rentes in de tabel zijn variabel en kunnen dus wijzigen.

Opnames en betalingen in vreemde valuta

De prijzen voor opnames en betalingen in vreemde valuta wijzigen ook per 1 juni. Met de prijsaanpassing sluiten we aan bij de gemiddelde prijzen in de markt.

Goed om te weten: bij het berekenen van de kosten maken we vanaf 1 juni 2023 geen onderscheid meer tussen landen binnen en buiten deEER. Je betaalt altijd onderstaande kosten als je contant geld opneemt of betaalt met een betaalpas in een andere muntsoort dan de euro.

Wijziging Tot 1 juni 2023 Per 1 juni 2023
Contant geld opnemen met een betaalpas in vreemde valuta € 4,- per opname (buiten EER) 1,2% van het opgenomen bedrag + € 3,50 vaste vergoeding per opname
Betalen met een betaalpas in vreemde valuta € 0,30 per betaling (buiten EER) 1,2% van het betaalde bedrag per betaling

Wat verandert er nog meer?

Mijn RegioBank en de RegioBank app

We hebben onderstaande aanpassingen doorgevoerd in Mijn RegioBank en de RegioBank app. We hebben de voorwaarden Mijn RegioBank hierop aangepast.

Functies Mijn RegioBank

Er veranderen enkele functies in Mijn RegioBank. We hebben de voorwaarden Mijn RegioBank hierop aangepast. Je leest hoe het werkt in hoofdstuk 4.5 van de aangepaste Voorwaarden Mijn RegioBank. Deze aanpassingen komen ook beschikbaar in de RegioBank app. Je wordt hierover geïnformeerd.

Toegankelijkheid

Heb je geen producten meer? Dan kun je nog 56 dagen inloggen in Mijn RegioBank en de RegioBank app. Zorg ervoor dat je je rekeningoverzichten en jaaroverzichten opslaat of print. Je hebt deze later misschien nog nodig voor bijvoorbeeld je belastingaangifte.

Rekeninggegevens delen

Als je toestemming geeft om je bankgegevens te delen met een derde, deed je dat altijd voor 90 dagen. Deze termijn gaat vanaf 25 juli 2023 naar 180 dagen. Dit kan betekenen dat je eens in de 180 dagen opnieuw gevraagd wordt of je de gegevens nog wilt delen. Lees hoe het werkt. Daarnaast kun je geen rekeningen in Mijn RegioBank meer toevoegen van andere banken.

Geen vervangende digipassen

We verstrekken geen vervangende digipassen meer. Tip: heb je nog een digipas en wil je voortaan snel en veilig inloggen en overboeken in Mijn RegioBank. Meld de RegioBank app dan nu aan als inlogmiddel met je digipas. Lees hoe het werkt en op welke andere manieren je kunt inloggen in Mijn RegioBank.

Acceptgiro's en reizen in het OV

We hebben de tekst over acceptgiro’s en reizen in het OV aangepast in het Reglement Privérekening.

Einde acceptgiro’s

Currence, de eigenaar van de acceptgiro, heeft besloten per 1 juni 2023 definitief te stoppen met de acceptgiro. De reden is dat het gebruik van de acceptgiro flink is afgenomen. Dit betekent dat je vanaf 1 juni 2023 géén acceptgiro’s meer naar ons kunt opsturen. Bedrijven waar je nog acceptgiro’s van ontving zullen overgaan naar een alternatief zoals:

 • Een papieren factuur die je kunt betalen via internetbankieren, mobiel bankieren of een overschrijvingskaart;
 • Een digitaal alternatief zoals een rekening of betaalverzoek via e-mail dat via bijvoorbeeld iDEAL betaald kan worden.;
 • Automatische incasso

  Reizen in het OV

  We hebben in de voorwaarden toegevoegd dat je op www.regiobank.nl/ovpay en ovpay.nl meer kunt lezen over contactloos betalen in het OV. Ook kun je er nalezen wat je moet doen als je vergeten bent om uit te checken.

  Rente

  Onze spaarrentes staan voortaan niet meer in de tarievenwijzer maar op onze website. Bekijk onze actuele spaarrentes. Daarnaast berekenen we op dit moment geen negatieve rente over het totaalsaldo van je rekeningen. We hebben dit aangepast in de Tarievenwijzer Betalen, het Reglement Privérekening en het Reglement Spaarrekeningen.

  Aangepaste voorwaarden

  Je kunt de aangepaste voorwaarden hieronder downloaden en opslaan. Wil je de voorwaarden liever op papier ontvangen? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog een vraag?

  Of ga naar de servicepagina