Een zakelijke hypotheek afsluiten: zo doe je dat


Je wilt een bedrijfshypotheek afsluiten om een zakelijk pand te kopen. Je zelfstandig adviseur helpt je graag. Bekijk de 3 stappen voor het aanvragen van een zakelijke hypotheek.

Stap 1: Plan een kennismakingsgesprek met je zelfstandig adviseur

In een kennismakingsgesprek met je zelfstandig adviseur leer je meer over de productvoorwaarden van de zakelijke hypotheek. Je adviseur legt uit welke documenten we nodig hebben en geeft je inzicht in de kosten van onze dienstverlening.

Past de bedrijfshypotheek van RegioBank bij je situatie? Dan start je in een vervolggesprek met je adviseur de aanvraag voor het bedrag dat je wilt lenen. We stellen een aantal vragen over je onderneming en de hypotheek die je wilt afsluiten. Ook moet je een aantal documenten aanleveren voor de aanvraag.

Stap 2: Wij beoordelen je hypotheekaanvraag

Als alle documenten zijn ontvangen, beoordelen we je hypotheekaanvraag. We kijken naar de financiële situatie van je bedrijf om in te schatten of je de rente en aflossing kunt betalen. Ook kijken we naar je privé situatie en risico's waardoor de lening beter niet verstrekt kan worden.

Stap 3: Je ontvangt een offerte

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je een offerte. Als je akkoord bent met de offerte, onderteken je alle documenten. Wij verwerken de verdere aanvraag en doen een laatste check op volledigheid. Daarna zorgen we dat de notaris de benodigde informatie krijgt voor het vestigen van de hypothecaire zekerheid.

Is je aanvraag afgekeurd? Dan krijg je een uitleg waarom we je aanvraag afwijzen.

Meer over de Bedrijfshypotheek

Alles over de Bedrijfshypotheek

Zakelijke hypotheek berekenen

Rente en kosten van de Bedrijfshypotheek

RegioBank team

Bedrijfshypotheek aanvragen

Je adviseur helpt je met al je vragen over de zakelijke hypotheek en helpt je bij het aanvragen van de Bedrijfshypotheek. Dankzij onze deskundige adviseurs weet je zeker dat je zakelijke hypotheek past bij je situatie.