Een zakelijke hypotheek afsluiten: zo doe je dat


Je wilt een bedrijfshypotheek afsluiten om een zakelijk pand te kopen. Je zelfstandig adviseur helpt je graag. Bekijk de 3 stappen voor het aanvragen van een zakelijke hypotheek.

Bedrijfshypotheek aanvragen

Tijdens een (gratis) oriëntatiegesprek bespreek je jouw wensen met je zelfstandig adviseur. Jouw adviseur, die vaak zelf ook ondernemer is en dus weet hoe belangrijk een bedrijfshypotheek is, kijkt samen met je naar het maximale hypotheekbedrag. Je adviseur helpt je met al je vragen over de zakelijke hypotheek en helpt je bij het aanvragen van de Bedrijfshypotheek. Omdat je adviseur bij jou in de buurt zit, is de kans groot dat je adviseur je bedrijf én het bedrijfspand kent. Dat praat natuurlijk een stuk fijner.

Stappenplan

  1. Plan een kennismakingsgesprek met je adviseur: je adviseur zal je een aantal vragen stellen over je onderneming en de hypotheek die je wilt afsluiten. Ook moet je een aantal documenten aanleveren voor de aanvraag van je Bedrijfshypotheek.
  2. Wij beoordelen je hypotheekaanvraag: als alle documenten zijn ontvangen, beoordelen we je hypotheekaanvraag. We kijken naar de financiële situatie van je bedrijf om in te schatten of je de rente en aflossing kunt betalen. Ook kijken we naar je privé-situatie en eventuele risico's.
  3. Je ontvangt een offerte: als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte. Als je akkoord bent met de offerte, onderteken je alle documenten. Wij verwerken de verdere aanvraag en doen een laatste check op volledigheid. Heb je voldaan aan de gevraagde voorwaarden, dan zorgen we dat de notaris de benodigde informatie krijgt. Is je aanvraag afgekeurd? Dan krijg je een uitleg waarom we je aanvraag afwijzen.

Vraag je Bedrijfshypotheek aan

Meer over de Bedrijfshypotheek

Alles over de Bedrijfshypotheek

Zakelijke hypotheek berekenen

Rente en kosten van de Bedrijfshypotheek