Betaalrekening openen

 • Onze meest gekozen betaalrekening
 • Kies zelf je pincode
 • Inclusief overstapservice

Naar betaalrekening samenstellen

Onze meest gekozen betaalrekening

Als je kiest voor onze Plus Betalen betaalrekening, kies je voor een complete bankrekening. Een bankrekening die al vijf jaar de hoogste waardering krijgt volgens de Consumentenbond*. En je bepaalt zelf hoe je jouw geldzaken regelt: via onze RegioBank app, thuis via Mijn RegioBank of met hulp van je zelfstandig adviseur in de buurt.
* Bron: Bankenmonitor Consumentenbond 2017, 2019, 2020, 2021 en 2022.

Plus Betalen in het kort

 • Voor iedereen van 18 jaar of ouder
 • € 3,05 per maand voor het aanhouden van de betaalrekening
 • Online én mobiel bankieren
 • Betaalpas met contactloos betalen via Apple Pay of Android
 • Eenvoudig zelf je pincode kiezen
 • Extra betaalpas voor € 1,75 per maand
 • Aankoopverzekering

  Extra mogelijkheden

  Naar betaalrekening samenstellen

  Mobiel betalen

  Mobiel betalen met Apple Pay

  Als je een betaalrekening bij RegioBank hebt, kun je ook betalen met Apple Pay. Met Apple Pay betaal je makkelijk en veilig in winkels en apps en online met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac.

  Alles over Apple Pay

  Mobiel betalen met Android

  Als je een betaalrekening bij RegioBank hebt, kun je ook met je Android telefoon betalen. Dit werkt zoals contactloos betalen met je betaalpas, maar dan met je smartphone.

  Alles over Mobiel Betalen

  Meer over deze Betaalrekening

  Je kunt onze betaalrekening openen als je 18 jaar of ouder bent. Ben je jonger, open dan een jeugdrekening. Je betaalt een vast bedrag van € 3,05 per maand. Soms betaal je extra kosten voor het gebruik van de betaalrekening. Bijvoorbeeld als je geld in vreemde valuta opneemt. Of buiten in vreemde valuta betaalt met je betaalpas. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer Betalen.

  Je krijgt een rekening met betaalpas en toegang tot Mijn RegioBank. Gebruik je Mijn RegioBank, dan kun je ook de RegioBank app downloaden op je telefoon of tablet.

  Betalen in Nederland en daarbuiten

  Met de betaalpas betaal je eenvoudig bij alle winkels in Nederland waar je kunt pinnen. Je kunt ook buiten Europa pinnen. Let op: pinnen buiten Europa staat standaard uit.

  OVpay

  OVpay is het nieuwe in- en uitchecken in het OV. Op steeds meer plekken in Nederland kun je  in- en uitchecken met:

  • je betaalpas van RegioBank
  • je RegioBank creditcard
  • je mobiel met contactloos betalen. Dit kan met Apple Pay (IOS) of Mobiel betalen app (Android) zijn.

  Meer over OVpay

  Creditcard

  Je kunt ervoor kiezen om Plus Betalen uit te breiden met een creditcard. Met deze creditcard kunt je over de hele wereld betalen en contant geld opnemen. Ook kun je online aankopen doen. Je betaalt veilig en je aankoop is in de meeste gevallen verzekerd. De creditcardrekening wordt automatisch afgeschreven van je Plus Betalen.

  Goed om te weten: RegioBank werkt voor de creditcard samen met International Card Services (ICS). Online rekeningafschriften en betalingen gaan via de app van ICS.

  Vraag creditcard aan

  Internetbankieren in Mijn RegioBank

  Je krijgt automatisch Mijn RegioBank als je Plus Betalen opent. Om gebruik te maken van Mijn RegioBank is een e-mailadres noodzakelijk. Met Mijn RegioBank regel je veilig, snel en gemakkelijk je bankzaken. Gewoon thuis, vanachter je computer, wanneer het jou het beste uitkomt.

  RegioBank app

  Met de RegioBank app heb je altijd toegang tot je betaalrekening. Je logt eenvoudig in met je persoonlijke code of, als je telefoon dit toestaat, met je vingerafdruk of Face ID.

  Download de Mobiel Bankieren app (iOS)

  Download de Mobiel Bankieren app (Android)

  In Mijn RegioBank en de RegioBank app zijn je bankzaken veilig. Lees meer over veilig bankieren en hoe je er zelf voor zorgt veilig te bankieren.

  Aankoopverzekering

  Bij Plus Betalen zit standaard een aankoopverzekering. Hiermee zijn aankopen die je betaald hebt vanaf deze betaalrekening automatisch 30 dagen verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal. Je kunt de aankoopverzekering niet apart afsluiten.

  Meer over de aankoopverzekering

  Wat is verzekerd?

  Aankopen met Plus Betalen in alle winkels in Nederland en aankopen bij Nederlandstalige webwinkels die in Nederland bezorgen zijn de eerste 30 dagen verzekerd tegen schade door diefstal, verlies en beschadiging. De verzekering keert ook uit als een artikel online is besteld, maar niet is geleverd. Wat er precies wel en niet verzekerd is en tot welke bedragen lees je in de voorwaarden Plus Betalen.

  Rood staan op je bankrekening

  Je kunt Plus Betalen uitbreiden met een krediet. Je kunt dan tot € 2.500 rood staan op je betaalrekening. Drie dagen per maand betaal je geen rente als je tot € 2.500 rood staat, daarna wel. Je moet wel 1 keer in de 90 dagen een positief saldo hebben. Of je rood mag staan hangt af van onder andere je inkomen. Maar rood staan kost je wel geld. Daarom is het belangrijk dat je jezelf altijd afvraagt of rood staan in jouw geval echt nodig is.

  Lees meer over Rood staan

  Zelf regelen

  Handig! Je kunt een hoop zaken eenvoudig zelf regelen als je een betaalrekening hebt bij RegioBank. Al helpt je zelfstandig adviseur je natuurlijk ook graag. Lees alles over het zelf regelen van je bankzaken op onze Servicepagina.

  Naar de servicepagina Betalen

  RegioBank team

  Je betaalrekening aanvragen

  Wil je een nieuwe bankrekening? Het is zo geregeld, één van onze zelfstandig adviseurs helpt je graag.