Betaalrekening openen

 • Onze meest gekozen betaalrekening
 • Kies zelf uw pincode
 • Gratis overstapservice

Naar betaalrekening samenstellen

Onze meest gekozen betaalrekening

Als u kiest voor onze Plus Betalen betaalrekening, kiest u voor een complete bankrekening. Een bankrekening die al vijf jaar de hoogste waardering krijgt volgens de Consumentenbond*. En u bepaalt zelf hoe u uw geldzaken regelt: via onze Mobiel Bankieren app, thuis via Mijn RegioBank of met hulp van uw Zelfstandig Adviseur in de buurt.
* Bron: Bankenmonitor Consumentenbond 2017, 2019, 2020, 2021 en 2022.

Plus Betalen in het kort

 • Voor iedereen van 18 jaar of ouder
 • € 3,05 per maand voor het aanhouden van de betaalrekening
 • Online én mobiel bankieren
 • Betaalpas met contactloos betalen via Apple Pay of Android
 • Eenvoudig zelf uw pincode kiezen
 • Extra betaalpas voor € 1,75 per maand
 • Aankoopverzekering

  Extra mogelijkheden

  Naar betaalrekening samenstellen

  Mobiel betalen

  Mobiel betalen met Apple Pay

  Als u een betaalrekening bij RegioBank heeft, kunt u ook met betalen met Apple Pay. Met Apple Pay betaalt u makkelijk en veilig in winkels en apps en online met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac.

  Alles over Apple Pay

  Mobiel betalen met Android

  Als u een betaalrekening bij RegioBank heeft, kunt u ook met uw Android telefoon betalen. Dit werkt zoals contactloos betalen met uw betaalpas, maar dan met uw smartphone.

  Alles over Mobiel Betalen

  Meer over deze Betaalrekening

  U kunt onze betaalrekening openen als u 18 jaar of ouder bent. Bent u jonger, open dan een jeugdrekening. U betaalt een vast bedrag van € 2,75 per maand. Soms betaalt u extra kosten voor het gebruik van de betaalrekening. Bijvoorbeeld als u buiten de EER geld opneemt.Of buiten de EER betaalt met uw betaalpas. Een overzicht van alle kosten vindt u in de Tarievenwijzer Betalen en sparen.

  U krijgt een rekening met betaalpas en toegang tot Mijn RegioBank. Gebruikt u Mijn RegioBank, dan kunt u ook de Mobiel Bankieren app van RegioBank downloaden op uw telefoon of tablet.

  Betalen in Nederland en daarbuiten

  Met de betaalpas betaalt u eenvoudig bij alle winkels in Nederland waar u kunt pinnen. U kunt ook buiten Europa pinnen. Let op: pinnen buiten Europa staat standaard uit.

  OVpay

  OVpay is het nieuwe in- en uitchecken in het OV. Op steeds meer plekken in Nederland kunt u  in- en uitchecken met:

  • uw betaalpas van RegioBank
  • uw RegioBank creditcard
  • uw mobiel met contactloos betalen. Dit kan met Apple Pay (IOS) of Mobiel betalen app (Android) zijn.

  Meer over OVpay

  Creditcard

  U kunt ervoor kiezen om Plus Betalen uit te breiden met een creditcard. Met deze creditcard kunt u over de hele wereld betalen en contant geld opnemen. Ook kunt u online aankopen doen. U betaalt veilig en uw aankoop is in de meeste gevallen verzekerd. De creditcardrekening wordt automatisch afgeschreven van uw Plus Betalen.

  Goed om te weten: RegioBank werkt voor de creditcard samen met International Card Services (ICS). Online rekeningafschriften en betalingen gaan via de app van ICS.

  Vraag creditcard aan

  Internetbankieren in Mijn RegioBank

  U krijgt automatisch Mijn RegioBank als u Plus Betalen opent. Om gebruik te maken van Mijn RegioBank is een e-mailadres noodzakelijk. Met Mijn RegioBank regelt u veilig, snel en gemakkelijk uw bankzaken. Gewoon thuis, vanachter uw computer, wanneer het u het beste uitkomt.

  Mobiel Bankieren app

  Met de Mobiel Bankieren app heeft u altijd toegang tot uw betaalrekening. U logt eenvoudig in met uw persoonlijke code of, als uw telefoon dit toestaat, met uw vingerafdruk of Face ID.

  Download de Mobiel Bankieren app (iOS)

  Download de Mobiel Bankieren app (Android)

  In Mijn RegioBank en de Mobiel Bankieren app zijn uw bankzaken veilig. Lees meer over veilig bankieren en hoe u er zelf voor zorgt veilig te bankieren.

  Aankoopverzekering

  Bij Plus Betalen zit standaard een aankoopverzekering. Hiermee zijn aankopen die u betaald heeft vanaf deze betaalrekening automatisch 30 dagen verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal. U kunt de aankoopverzekering niet apart afsluiten.

  Meer over de aankoopverzekering

  Wat is verzekerd?

  Aankopen met Plus Betalen in alle winkels in Nederland en aankopen bij Nederlandstalige webwinkels die in Nederland bezorgen zijn de eerste 30 dagen verzekerd tegen schade door diefstal, verlies en beschadiging. De verzekering keert ook uit als een artikel online is besteld, maar niet is geleverd. Wat er precies wel en niet verzekerd en is en tot welke bedragen leest u in de voorwaarden Plus Betalen.

  Rood staan op uw bankrekening

  U kunt Plus Betalen uitbreiden met een krediet. U kunt dan tot € 2.500 rood staan op uw betaalrekening. Drie dagen per maand betaalt u geen rente als u tot € 2.500 rood staat, daarna wel. U moet wel 1 keer in de 90 dagen een positief saldo hebben. Of u rood mag staan hangt af van onder andere uw inkomen. Maar rood staan kost u wel geld. Daarom is het belangrijk dat u zich altijd afvraagt of rood staan in uw geval echt nodig is.

  Lees meer over Rood staan

  Zelf regelen.

  Handig! U kunt een hoop zaken eenvoudig zelf regelen als u een betaalrekening heeft bij RegioBank. Al helpt uw Zelfstandig Adviseur u natuurlijk ook graag. Lees alles over het zelf regelen van uw bankzaken op onze Servicepagina.

  Naar de servicepagina Betalen

  RegioBank team

  Uw betaalrekening aanvragen

  Wilt u een nieuwe bankrekening? Het is zo geregeld, één van onze Zelfstandig Adviseurs helpt u graag.