Betaalrekening openen

  • Betaalrekening met betaalpas
  • Kies zelf uw pincode
  • Gratis overstapservice

Vraag betaalrekening aan

Meer dan een betaalrekening

Als u kiest voor betaalrekening bij RegioBank, kiest u voor een complete bankrekening. U bepaalt zelf hoe u uw geldzaken regelt. Onderweg op uw telefoon met de Mobiel Bankieren app of thuis via Mijn RegioBank. Uiteraard bent u altijd welkom op kantoor bij een Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt. Bij vragen over uw financiën of een goed advies. Zo heeft u altijd grip op uw geldzaken.

Plus Betalen in het kort

Voor iedereen van 18 jaar of ouder*

€ 2,45 per maand voor het aanhouden van de betaalrekening

Online én mobiel bankieren

Betaalpas met contactloos betalen

Eenvoudig zelf uw pincode kiezen

Betalen met iDeal, Payconiq en Android

Rood staan mogelijk tot € 2.500

Creditcard mogelijk

25% korting op extra betaalpas (bij gezamenlijke betaalrekening)

Emergency cash in het buitenland

* Bent u tussen de 18 en 27 jaar? Bekijk dan onze Jongerenbetaalrekening.

Bankrekening aanvragen

Klanten geven ons een 9,4*

De betaalrekening van RegioBank krijgt volgens recent onderzoek van de Consumentenbond de hoogste waardering*. Ook voor service en voor Internet en Mobiel Bankieren heeft RegioBank het hoogste cijfer van alle banken.

* Bron: Bankenmonitor Consumentenbond juli 2020

Meer over deze Betaalrekening

Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u bij RegioBank een nieuwe betaalrekening aanvragen. U betaalt een vast bedrag van € 2,45 per maand voor het aanhouden van deze betaalrekening. Gaat u naar het buitenland? Dan kunnen er wel kosten in rekening gebracht worden voor opname van contant geld en betalen met uw betaalpas in het buitenland.

U krijgt een rekening met betaalpas en toegang tot Mijn RegioBank. Gebruikt u Mijn RegioBank dan kunt u ook de Mobiel Bankieren app van RegioBank downloaden op uw telefoon of tablet. Zo kunt u altijd uw saldo bekijken, geld overboeken of uw aankoop betalen wanneer u maar wilt.

Betalen in Nederland en daarbuiten

Met de betaalpas betaalt u eenvoudig bij alle winkels in Nederland en in het buitenland en kunt u geld opnemen bij geldautomaten. Let op: pinnen buiten Europa staat standaard uit. In het buitenland kunnen er kosten in rekening gebracht worden voor de opname van contant geld en betalen met uw betaalpas.

Pinnen buiten Europa aanzetten

Creditcard

U kunt ervoor kiezen om Plus Betalen uit te breiden met een creditcard. Met onze creditcard kunt u over de hele wereld betalen en contant geld opnemen. Heel handig op vakantie, bijvoorbeeld in het hotel of als u de tolweg moet betalen. Ook kunt u de creditcard gebruiken voor online aankopen. U betaalt veilig en uw aankoop is in de meeste gevallen verzekerd. Dat is handig als uw aankoop niet wordt bezorgd of onderweg kapot is gegaan. De creditcardrekening wordt automatisch afgeschreven van uw Plus Betalen.

Goed om te weten: RegioBank werkt voor de creditcard samen met International Card Services (ICS). Online rekeningafschriften en betalingen gaan via de app van ICS.

Vraag creditcard aan

Internetbankieren in Mijn RegioBank

Uw bankzaken regelen wanneer het u het beste uitkomt? Met Mijn RegioBank regelt u al uw bankzaken gewoon thuis, vanachter uw computer. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding en uw RegioBank digipas, een beveiligingsapparaatje waarmee u kunt inloggen op uw Mijn RegioBank-omgeving.

Met Mijn RegioBank regelt u veilig, snel en gemakkelijk uw bankzaken. U kunt overboekingen doen naar rekeningen in binnen- en buitenland, uw saldo bekijken en rekeningafschriften printen. Ook betalingen via iDEAL zijn mogelijk. Om gebruik te maken van Mijn RegioBank sluit u zonder extra kosten een aparte overeenkomst af met RegioBank.

Mijn RegioBank aanvragen

Mobiel Bankieren

Met de Mobiel Bankieren app heeft u altijd toegang tot uw betaalrekening. Of u nu thuis bent of onderweg. Zo kunt u snel uw saldo checken of meteen geld overboeken. Onze Zelfstandig Adviseur Michel laat u in een interactieve video zien wat u allemaal met onze app kunt doen.Ook in het buitenland. U logt eenvoudig in met uw persoonlijke code of, als uw telefoon dit toestaat, met uw vingerafdruk. Onze klanten zijn erg tevreden over Mobiel Bankieren en geven de app een 8,8! U downloadt de Mobiel Bankieren app via de App store (iOS) of Google play (Android):

Mobiel Betalen

Als u een betaalrekening bij RegioBank heeft, kunt u ook betalen met uw telefoon. Mobiel betalen werkt zoals contactloos betalen met uw betaalpas, maar dan met uw Android smartphone. Om af te rekenen, maakt de NFC-chip in uw telefoon contact met de betaalautomaat in de winkel. De betaalautomaten zijn herkenbaar aan dit logo.

Zelf uw pincode wijzigen

Bij een nieuwe betaalrekening hoort een nieuwe betaalpas met een nieuwe pincode. Wilt u zelf uw pincode kiezen? Dat kan bij RegioBank. U kunt zelf eenvoudig uw pincode wijzigen bij een geldautomaat van SNS of Geldmaat. Locaties van geldautomaten bij u in de buurt: snsbank.nl/geldautomaat of Geldmaat.  

Lees hoe u uw pincode verandert

Hulp van uw Zelfstandig Adviseur

Als u Plus Betalen bij RegioBank heeft, kunt u met al uw vragen terecht bij uw Zelfstandig Adviseur. Of het nou gaat over betalingen, sparen of hypotheken. Uw adviseur helpt u graag.

Rood staan op uw bankrekening

Heeft u een onverwachte uitgave? Geen nood. U kunt Plus Betalen uitbreiden met een krediet. U kunt dan tot € 2.500 rood staan op uw betaalrekening. U betaalt alleen de rente over het bedrag dat u rood staat. Goed om te weten: staat u langer dan één maand ongeoorloofd rood? Dus meer dan € 2.500? Dan zijn we verplicht dat te melden aan het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Lees meer over Rood staan

Limieten betaalpas

Voor geldopname bij geldautomaten en betalingen bij betaalautomaten geldt een maximaal bedrag per dag. Deze staan in het overzicht hieronder. Wilt u een grote aankoop doen en heeft u meer nodig dan het genoemde bedrag? Dan is het handig om de limiet op de betaalpas voor 1 dag te verhogen. U kunt dan tijdelijk in Nederland een groter bedrag pinnen bij een betaalautomaat in de winkel of meer geld opnemen uit een geldautomaat.

In Nederland
Waar opnemen? Standaardlimiet Maximale tijdelijke limiet
Geldautomaten per dag € 1.000 € 5.000
In winkels per dag € 2.500 € 25.000

In het buitenland, binnen Europa
Waar opnemen? Standaardlimiet
Geldautomaten per dag € 1.000
In winkels per dag € 2.500

In het buitenland, buiten Europa
Waar opnemen? Standaard limiet
Geldautomaten per dag € 500
In winkels per dag € 750

Paslimieten voor jongeren

Heb je een JongWijs Betaalrekening en ben je nog geen 12 jaar? Dan gelden er andere limieten. Deze limieten kun je niet verhogen. Na je 12e verjaardag kun je een betaalpas aanvragen met de standaard daglimieten.           

Limieten van de betaalpas voor jongeren Standaard en maximaal
Geldautomaat per week € 50 in Europa
€ 75 buiten Europa
Betaalautomaat per week € 50 in Europa
€ 75 buiten Europa

Emergency cash

Is uw betaalpas kwijtgeraakt of kapotgegaan tijdens uw verblijf in het buitenland? Dan is het belangrijk dat u kunt blijven betalen. Met Emergency cash regelt u contant geld op uw verblijfadres. Eén telefoontje is genoeg. Dan zorgen wij dat het geld snel voor u beschikbaar is. Zo kunt u gewoon van uw vakantie blijven genieten.

Emergency cash regelen

RegioBank team

Uw betaalrekening

Wilt u een nieuwe bankrekening? Het is zo geregeld, één van onze adviseurs helpt u graag.