Betaalrekening openen

 • Onze meest gekozen betaalrekening
 • Kies zelf uw pincode
 • Gratis overstapservice

Vraag betaalrekening aan

Onze meest gekozen betaalrekening

Als u kiest voor onze Plus Betalen betaalrekening, kiest u voor een complete bankrekening. U bepaalt zelf hoe u uw geldzaken regelt. Onderweg op uw telefoon met de Mobiel Bankieren app of thuis via Mijn RegioBank. Uiteraard bent u altijd welkom op kantoor bij een Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt. Bij vragen over uw financiën of een goed advies. Zo heeft u altijd grip op uw geldzaken.

Plus Betalen in het kort

 • Voor iedereen van 18 jaar of ouder*
 • € 2,45 per maand voor het aanhouden van de betaalrekening
 • Online én mobiel bankieren
 • Betaalpas met contactloos betalen
 • Eenvoudig zelf uw pincode kiezen
 • 25% korting op extra betaalpas (bij gezamenlijke betaalrekening)

  Extra mogelijkheden

  Bankrekening aanvragen

  * Bent u tussen de 18 en 27 jaar? Bekijk dan onze Jongerenbetaalrekening.
  Icoon Klantvriendelijkste bank 2021, icoon Bankrekening 9,4, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,7, icoon Service 8,7

  Vier jaar op rij hoogste waardering!

  Volgens de Consumentenbond zijn onze klanten het meest tevreden. Voor kosten, service en Internet én Mobiel Bankieren haalden we weer de hoogste cijfers. En MarketResponse riep ons weer uit tot de klantvriendelijkste bank van Nederland.

  Meer over deze Betaalrekening

  Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u bij RegioBank een nieuwe betaalrekening aanvragen. U betaalt een vast bedrag van € 2,45 per maand voor het aanhouden van deze betaalrekening. Soms betaalt u extra kosten voor het gebruik van de betaalrekening. Bijvoorbeeld als u buiten de EU of in vreemde valuta geld opneemt. Of buiten de EU betaalt met uw betaalpas. Een overzicht van alle kosten vindt u in de Tarievenwijzer Betalen.

  U krijgt een rekening met betaalpas en toegang tot Mijn RegioBank. Gebruikt u Mijn RegioBank dan kunt u ook de Mobiel Bankieren app van RegioBank downloaden op uw telefoon of tablet. Zo kunt u altijd uw saldo bekijken, geld overboeken of uw aankoop betalen wanneer u maar wilt.

  Betalen in Nederland en daarbuiten

  Met de betaalpas betaalt u eenvoudig bij alle winkels in Nederland waar u kunt pinnen. U kunt ook buiten Europa pinnen. Let op: pinnen buiten Europa staat standaard uit.

  Creditcard

  U kunt ervoor kiezen om Plus Betalen uit te breiden met een creditcard. Met onze creditcard kunt u over de hele wereld betalen en contant geld opnemen. Heel handig op vakantie, bijvoorbeeld in het hotel of als u de tolweg moet betalen. Ook kunt u de creditcard gebruiken voor online aankopen. U betaalt veilig en uw aankoop is in de meeste gevallen verzekerd. Dat is handig als uw aankoop niet wordt bezorgd of onderweg kapot is gegaan. De creditcardrekening wordt automatisch afgeschreven van uw Plus Betalen.

  Goed om te weten: RegioBank werkt voor de creditcard samen met International Card Services (ICS). Online rekeningafschriften en betalingen gaan via de app van ICS. Vraag creditcard aan

  Internetbankieren in Mijn RegioBank

  U krijgt automatisch Mijn RegioBank als u vanaf 19 juli 2021 Plus Betalen heeft of opent. Om gebruik te maken van Mijn RegioBank is een e-mailadres noodzakelijk. Daarom hebben we altijd uw e-mailadres nodig.

  Met Mijn RegioBank regelt u veilig, snel en gemakkelijk uw bankzaken. Gewoon thuis, vanachter uw computer, wanneer het u het beste uitkomt. U kunt overboekingen doen naar rekeningen in binnen- en buitenland, uw saldo bekijken en rekeningafschriften printen. Ook betalingen via iDEAL zijn mogelijk. Om gebruik te maken van Mijn RegioBank sluit u zonder extra kosten een aparte overeenkomst af met RegioBank.

  Mijn RegioBank aanvragen

  Mobiel Bankieren

  Met de Mobiel Bankieren app heeft u altijd toegang tot uw betaalrekening. Of u nu thuis bent of onderweg. Zo kunt u snel uw saldo checken of meteen geld overboeken. U logt eenvoudig in met uw persoonlijke code of, als uw telefoon dit toestaat, met uw vingerafdruk. U kunt de Mobiel Bankieren app downloaden via de App store (iOS) of Google play (Android).

  In Mijn RegioBank en de Mobiel Bankieren app zijn uw bankzaken veilig. Lees meer over veilig bankieren en hoe u er zelf voor zorgt veilig te bankieren.

  Mobiel Betalen

  Als u een betaalrekening bij RegioBank heeft, kunt u ook betalen met uw telefoon. Mobiel betalen werkt zoals contactloos betalen met uw betaalpas, maar dan met uw Android smartphone. Om af te rekenen, maakt de NFC-chip in uw telefoon contact met de betaalautomaat in de winkel. De betaalautomaten zijn herkenbaar aan dit logo.

  Zelf uw pincode wijzigen

  Bij een nieuwe betaalrekening hoort een nieuwe betaalpas met een nieuwe pincode. Wilt u zelf uw pincode kiezen? Dat kan bij RegioBank. U kunt zelf eenvoudig uw pincode wijzigen bij een geldautomaat van Geldmaat. Locaties van geldautomaten bij u in de buurt: Geldmaat. Lees hoe u uw pincode verandert

  Rood staan op uw bankrekening

  Heeft u een onverwachte uitgave? Geen nood. U kunt Plus Betalen uitbreiden met een krediet. U kunt dan tot € 2.500 rood staan op uw betaalrekening. U moet wel 1 keer in de 90 dagen een positief saldo hebben. Of u rood mag staan hangt af van onder andere uw inkomen. Maar rood staan kost u wel geld. Daarom is het belangrijk dat u zich altijd afvraagt of rood staan in uw geval echt nodig is.

  U betaalt alleen de rente over het bedrag dat u rood staat. De rente is variabel en kan dus veranderen. Goed om te weten: staat u langer dan één maand ongeoorloofd rood? Dus meer dan € 2.500? Dan zijn we verplicht dat te melden aan het Bureau Krediet Registratie (BKR). Lees meer over Rood staan

  Limieten betaalpas

  Voor geldopname bij geldautomaten en betalingen bij betaalautomaten geldt een maximaal bedrag per dag. Wilt u een grote aankoop doen voor een hoger bedrag dan de standaardlimiet? Dan kunt u de limiet op de betaalpas voor 1 dag verhogen. U kunt dan tijdelijk in Nederland een groter bedrag pinnen bij een betaalautomaat in de winkel of meer geld opnemen uit een geldautomaat.

  Emergency cash

  Is uw betaalpas kwijtgeraakt of kapotgegaan tijdens uw verblijf in het buitenland? Dan is het belangrijk dat u kunt blijven betalen. Met Emergency cash regelt u contant geld op uw verblijfadres. Eén telefoontje is genoeg. Dan zorgen wij dat het geld snel voor u beschikbaar is. Zo kunt u gewoon van uw vakantie blijven genieten. Emergency cash regelen

  RegioBank team

  Uw betaalrekening

  Wilt u een nieuwe bankrekening? Het is zo geregeld, één van onze adviseurs helpt u graag.