Betaalpas van V PAY of Maestro


Bij je zakelijke rekening heb je een zakelijke betaalpas ontvangen. Op de voorkant van je betaalpas zie je aan het logo welke pas je hebt: een betaalpas van V PAY of Maestro.

V PAY is een merk van leverancier Visa en Maestro is een merk van leverancier Mastercard. Beide passen hebben wereldwijde dekking. Je krijgt standaard een V PAY betaalpas.

Nieuwe betaalpassen

In 2024 vervangen we geleidelijk de huidige Maestro en V PAY betaalpassen door nieuwe Debit Mastercard en Visa Debit betaalpassen. Als je huidige betaalpas verloopt kan het zijn dat je een Debit Mastercard of VISA Debit betaalpas van ons krijgt.

Meer over de nieuwe debitpassen

V PAY en Maestro

Staat er een logo van V PAY op je betaalpas? Dan heb je een betaalpas van Visa.
Staat er een logo van Maestro op de voorkant? Dan heb je een betaalpas van Mastercard.

Zowel Visa als Mastercard ontwikkelen al tientallen jaren elektronische betaalmiddelen waarmee je over de hele wereld kunt betalen. Zoals creditcards maar ook betaalpassen. Ze gebruiken de nieuwste chip- en pintechnologie, zodat je er altijd veilig mee kunt betalen.

Wat is het verschil?

Eigenlijk is er nauwelijks verschil tussen de passen. V PAY en Maestro zijn allebei veilige betaalpassen waarmee je in heel Nederland en Europa kunt betalen bij een betaalautomaat en contant geld kunt opnemen bij een geldautomaat.

Pinnen buiten Europa

Ook in de rest van de wereld kun je bijna overal betalen of contant geld opnemen met V PAY en Maestro. Denk er dan wel aan om je betaalpas buiten Europa aan te zetten.

In de meeste landen kun je jouw pas gewoon gebruiken. In sommige landen wordt V PAY meer geaccepteerd. In sommige landen meer Maestro. Wees hier op voorbereid en neem ook altijd een creditcard en/of contant geld mee naar het buitenland.

Je krijgt standaard een V PAY betaalpas. Ga je naar een land waar je V PAY pas minder wordt geaccepteerd? Of waar een betaalpas van Maestro beter wordt geaccepteerd? Dan kun je een betaalpas van Maestro aanvragen via je zelfstandig adviseur.

Je betaalpas gebruiken

In Nederland kun je overal met betaalpas betalen en contant geld opnemen. In Europa kun je op veel plaatsen met de betaalpas betalen en contant geld opnemen maar er zijn locaties waar je met de betaalpas niet terecht kunt. Heb je twijfels of je jouw betaalpas ergens kunt gebruiken? Check dan de logo’s bij een betaal- of geldautomaat.

Bij automaten met deze logo’s kun je jouw V PAY betaalpas gebruiken:

Bij automaten met deze logo's kun je jouw Maestro-pas gebruiken:

Logo's Maestro

Per land zien waar je geld kan opnemen?

Visa geldautomaten 

Maestro geldautomaten