iDEAL

Wilt u iets bestellen op internet? In de meeste webwinkels kunt u met iDEAL betalen.

Hoe werkt het?

Als u iets koopt in een webwinkel, kunt u vaak kiezen op welke manier u wilt betalen. Wilt u direct via het internet betalen? Kies dan voor de optie iDEAL.

Als u hiervoor kiest wordt er gevraagd naar uw bank. Als u een rekening bij RegioBank heeft, selecteert u RegioBank. De webwinkel maakt nu automatisch verbinding met de beveiligde omgeving van RegioBank Internet Bankieren. Vanaf hier betaalt u zoals u gewend bent. Selecteer de betaalrekening waarvan u wilt betalen, vul de gevraagde gegevens in en zet met uw digipas de elektronische handtekening voor de betaling.

Het bedrag wordt meteen van uw rekening afgeschreven en de webwinkel ontvangt een bevestiging van uw betaling.

Wilt u het liever zien?

In deze demo wordt de betaling stap voor stap met u doorgenomen. Van het winkelwagentje in de webwinkel tot en met de betaalbevestiging. U zult merken hoe eenvoudig het is!

Waar kan ik betalen?

In de meeste webwinkels kunt u met iDEAL betalen.

Let op
Soms wordt RegioBank niet als optie weergegeven wanneer u uw bank moet selecteren om de betaling uit te voeren. De webwinkelier heeft RegioBank dan nog niet toegevoegd aan de lijst met deelnemende banken. U kunt dit telefonisch melden bij de Helpdesk Internet Diensten of het online vragenformulier gebruiken.

Wat kost het?

Betalen met iDEAL is gratis. Als u een betaalrekening van RegioBank heeft en gebruik maakt van Internet Bankieren, betaalt u voor iDEAL dus niets. U hoeft zich ook niet apart aan te melden.

Is het veilig?

iDEAL is gebaseerd op Internet Bankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als Internet Bankieren bij RegioBank, zoals u van ons gewend bent.