Factuur verkopen aan Voldaan

Heeft u wel eens een klus afgerond voor een klant, waarna u nog weken op uw geld moest wachten? Dat is niet alleen erg vervelend, het kan ook problemen opleveren voor uw cashflow. Als u niet de ruimte heeft om te wachten op de betaaltermijn van uw klant kan factoring via Voldaan uitkomst bieden. Voldaan koopt uw openstaande facturen op, zodat u binnen 24 uur het geld op uw rekening heeft.

Goed om te weten: Voldaan is een onafhankelijke aanbieder en zelf verantwoordelijk voor de samenwerking met u. Wij hebben geen invloed op de werkwijze van Voldaan.

Factoring bij Voldaan: facturen verkopen

Met factoring verkoopt u uw B2B-factuur en krijgt u het factuurbedrag minus de kosten die u betaalt aan Voldaan binnen 24 uur op uw rekening. Zo bent u niet langer afhankelijk van het betaalgedrag van uw klant. Het debiteurenrisico is voor 100% gedekt. Wij verwijzen u daarom graag door naar Voldaan. Zij helpen ondernemers met het regelen van werkkapitaal.

Voordelen van factoring bij Voldaan

 • Nooit meer wachten op uw geld.
 • Voldaan vraagt geen jaarcijfers, borgstelling of andere garanties.
 • Geen omkijken meer naar uw debiteuren en debiteurenbeheer.
 • De kosten zijn transparant en voor iedereen gelijk.
 • Voldaan draagt de volledige risico's van laat- of non-betalers.
 • Het contract is dagelijks opzegbaar.

Nadelen van factoring bij Voldaan

 • Voldaan krijgt inzicht in uw facturen.
 • Het kan zijn dat uw factuur niet wordt overgenomen.
 • Niet geschikt voor facturen aan consumenten.
 • Voor het gebruik van factoring betaalt u kosten.

Zo werkt factoring bij Voldaan

 1. Bepaal wat u wilt: bepaal zelf wanneer, welke en hoeveel facturen u wilt verkopen. Wist u dat het contract dagelijks opzegbaar is? U zit dus nergens aan vast.
 2. Verstuur uw factuur naar de klant: vermeld op de factuur dat u samenwerkt met Voldaan.
 3. Dien uw factuur in bij Voldaan om deze betaald te krijgen: dit kan in de Voldaan app of het online portaal van Voldaan.
 4. Voldaan controleert uw factuur: met behulp van slimme technologie wordt uw factuur automatisch gecontroleerd.
 5. Binnen 24 uur ontvangt u het geld op uw rekening: voldoet de factuur aan de spelregels van Voldaan? Dan staat het geld binnen 24 uur op uw rekening. U ontvangt het factuurbedrag na aftrek van de kosten. Voldaan wikkelt de factuur af met de klant.

Spelregels

 • Het minimale factuurbedrag is € 100.
 • Voldaan koopt ook uw facturen aan Belgische, Duitse of Luxemburgse bedrijven. Voorwaarde is wel dat de factuur onder Nederlands recht is opgesteld.

Bekijk hier alle spelregels:

Wat kost het?

Bij Voldaan zijn de kosten transparant en voor iedereen gelijk. Per factuur betaalt u een percentage van 4%, 5% of 6% afhankelijk van de betaaltermijn die wordt gehanteerd. U krijgt het factuurbedrag min de kosten op uw rekening bijgeschreven.

Betaaltermijn Percentage
30 dagen 4%
60 dagen 5%
90 dagen 6%

Aanvragen

Heeft u gecheckt of u een Rekening-courant Krediet kunt aanvragen bij RegioBank voor extra financiële ruimte, maar komt u niet in aanmerking voor ons zakelijk krediet? Dan kunt u facturen verkopen aan Voldaan om sneller het geld van openstaande facturen te ontvangen. Meld u eenvoudig aan via Mijn RegioBank Zakelijk.

Aanmelden bij Voldaan

U kunt dit ook regelen in de Mobiel Bankieren app > Zelf regelen > Rekeningen > Nieuw product toevoegen.

Hulp nodig? Uw Zelfstandig Adviseur helpt u graag met de aanvraag. Maak een afspraak.
Tip: vul bij de reden van de afspraak in dat u hulp wilt bij uw aanmelding bij Voldaan.

Waarom wij doorverwijzen naar Voldaan

Voldaan is een onafhankelijke aanbieder. Voldaan heeft net als wij oog voor de wensen van kleinzakelijke ondernemers en voldoet aan de normen die wij stellen aan kredietverstrekkers. Daarom verwijzen wij u graag door naar hen als ons zakelijk krediet niet bij uw situatie past. Zo kunnen wij u toch helpen bij uw behoefte aan financiële ruimte.

Andere kredietverstrekkers

Wilt u liever zakelijk krediet aanvragen bij een andere kredietverstrekker? RegioBank heeft ook een samenwerking met Qredits.

Voorwaarden

Voldaan gaat zorgvuldig en professioneel om met de afwikkeling van uw factuur. Bekijk de modelovereenkomst en privacy statement van Voldaan of bezoek de website.

Voldaan is voor deze dienst verantwoordelijk voor de samenwerking met u. Heeft u vragen over verkochte facturen of de dienstverlening? Neem dan contact op met Voldaan.