Sparen voor een huis

  • Sparen voor uw huis of hypotheek
  • Vrije inleg
  • Uw geld is altijd beschikbaar

Vraag Eigen Huis Sparen aan

Startkapitaal opbouwen met Eigen Huis Sparen

Met Eigen Huis Sparen bouwt u een startkapitaal op voor een koop- of huurwoning, van uzelf of van uw kind. Of u spaart om uw hypotheek af te lossen. U kunt een vast bedrag per maand sparen of steeds een bedrag naar keuze storten.

Eigen Huis Sparen in het kort

Sparen voor huis of hypotheek

Vrije inleg

Altijd direct opneembaar**

Variabele rente van 0,20%*

* Variabele rente op jaarbasis. Rentewijzigingen voorbehouden.

Vraag Eigen Huis Sparen aan

Hoe werkt het?

Met Eigen Huis Sparen spaart u met een variabele rente voor een van de doelen die bij deze spaarvorm horen. De inleg is vrij en u kunt uw geld altijd opnemen.

Wilt u in de toekomst een huis of grond kopen? Of heeft u al een huis en wilt u sparen om de hypotheek af te lossen? Spaar dan flexibel via Eigen Huis Sparen.

**Opnamekosten terugkrijgen

Neemt u geld op van uw Eigen Huis Sparen rekening, dan betaalt u opnamekosten: 0,5% van het opgenomen bedrag. Gebruikt u het geld voor een doel dat genoemd is in de voorwaarden van deze spaarrekening, dan krijgt u die opnamekosten weer terug. Uw Zelfstandig Adviseur vertelt u graag hoe dat werkt.

Vaste tegenrekening

Uw Eigen Huis Sparen rekening is gekoppeld aan een vaste betaalrekening. Deze tegenrekening kan uw betaalrekening van RegioBank zijn, maar ook die van een andere bank.

Belasting

Het saldo van uw Eigen Huis Sparen rekening moet u opgeven bij uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Dit bedrag wordt belast in box 3. Gaat uw kind een eigen huis kopen? Als u wilt meehelpen met de financiering, kunt u belastingvrij een bedrag schenken aan uw kind.

Lees meer op belastingdienst.nl

Meer spaarrekeningen bekijken?

Waar u ook voor spaart, RegioBank heeft een spaarrekening voor uw spaardoel.

Bekijk alle spaarrekeningen

RegioBank team

Een spaarrekening op maat

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de spaarrekening die bij u past.