Van klaslokaal naar seniorenwoning

De Stek
Elk nadeel heeft zijn voordeel: Inwoners van Castenray bouwen vijf seniorenwoningen en een ontmoetingsruimte  in een leegstaande school zodat ouderen in eigen dorp kunnen blijven wonen.

Geduld is een schone zaak

In Castenray zet een groep enthousiaste dorpelingen zich in om het oude schoolgebouw om te bouwen tot een ontmoetingsruimte en vijf seniorenappartementen. Residence De Stek gaat het heten. Bert Arts, voorzitter van de dorpsraad, trekt de kar: “Zoals het vaker in het leven gaat, hadden we ook bij dit plan geduld nodig. Laten we maar zeggen dat goed werk veel tijd nodig heeft.”

Hulp en steun

Bij het maken van de plannen krijgen de bewoners hulp van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij Arcadis Nederland. Leonieke Heldens van Arcadis ontwerpt de tuin: “De uitdaging hier is om van het grote open schoolplein een tuin te maken met fijne intieme plekken voor de bewoners.”

Geen winstoogmerk

De stichting die verantwoordelijk is voor de verbouwing en het beheer heeft geen winstoogmerk. Er zal veel met vrijwilligers worden gewerkt. De huur van de appartementen maakt het straks mogelijk om uit de kosten te komen. Ook de kosten voor de ontmoetingsruimte worden hiermee betaald. 

Lef en creativiteit

RegioBank vindt het belangrijk dat ouderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, ook als ze zorg nodig hebben. Daarom juichen wij een plan als Residence De Stek van harte toe. Het toont lef en creativiteit om een probleem om te buigen tot een oplossing.

Delen via