Zo financiert u uw verbouwing

Een verbouwing kan uw huis mooi opknappen, maar is vaak ook kostbaar. Lees hier hoe u de verbouwing financieel rond kunt krijgen.

Een spaarrekening met een aardig saldo helpt natuurlijk als u wilt verbouwen. Ook ouders met spaargeld kunnen bijspringen: zij mogen u tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken. Heeft u geen spaargeld of gulle gevers in uw omgeving? Dan kunt u geld lenen bij de bank voor uw verbouwing. U kunt een tweede hypotheek afsluiten of uw hypotheek verhogen.

Lees meer over belastingvrij schenken

Tweede hypotheek

Sluit u voor uw verbouwing een tweede hypotheek af? Dan leent u extra geld van de bank. Dat kan in 2019 tot 100% van de marktwaarde van het huis (na de verbouwing). Het geld dat u leent, komt in een bouwdepot. Een ‘potje’ waaruit u alleen de rekeningen voor de verbouwing betaalt. De rente van uw tweede hypotheek kunt u onder voorwaarden aftrekken van de belasting. U betaalt wel advies-, afsluit-, taxatie- en notariskosten. Uw Zelfstandig Adviseur adviseert u graag of het afsluiten van een tweede hypotheek voor u verstandig is.

Lees meer over een bouwdepot

Hogere inschrijving

Heeft u bij het afsluiten van uw hypotheek gekozen voor een hogere inschrijving ? Dan kunt u zonder notaris uw hypotheek verhogen voor een verbouwing. Dat kan tot het maximale bedrag van uw hypotheekinschrijving in het hypothekenregister. De bank toetst dan nog wel of u aan de voorwaarden voldoet en of u de extra kosten kunt betalen. Het is goed om rekening te houden met kosten voor advies en taxatie.

Lees hier meer over verbouwen

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.

Belangrijke informatie

Voorwaarden en overige informatie

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina

Meer over hypotheken

Meer artikelen over hypotheken