Subsidie voor energiebesparende maatregelen


Er zijn subsidies beschikbaar voor de verduurzaming van je woning. Hieronder lees je meer over de verschillende subsidies en verduurzamingsmogelijkheden waarmee je aanspraak kunt maken op een subsidie.

Subsidiecheck...

Check welke subsidies en aantrekkelijke leningen er zijn om je huis energiezuiniger te maken. Op energiesubsidiewijzer.nl vind je een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen. Je ziet precies wat er mogelijk is bij bijvoorbeeld de Rijksoverheid, provincie of gemeente.

Waarom subsidie voor energiebesparende maatregelen?

De overheid stimuleert het initiatief dat steeds meer Nederlandse huizen energiezuiniger worden. Zo besparen we tenslotte energie en verminderen we de CO2-uitstoot. Dat is weer goed voor het milieu. Daarom draagt de overheid graag een steentje bij.

Subsidie om je huis te verduurzamen

Er bestaan subsidies voor verschillende energiebesparende maatregelen, van subsidies voor het aanleggen van een groen dak tot subsidies voor zonnepanelen.

 • Als je een koopwoning hebt kun je een ISDE-subsidie aanvragen
  Met deze subsidie kun je je woning laten isoleren, een zonneboiler of warmtepomp kopen of je woning laten aansluiten op het warmtenet. Je moet dan wel zelf in het huis wonen.
 • Subsidie voor zonnepanelen
  Door de snelle terugverdientijd van zonnepanelen en de vele andere financieringsmogelijkheden, zijn er bijna geen subsidies voor zonnepanelen meer te vinden. Wel kun je kijken naar een duurzaamheidslening of energiebespaarlening. Beide leningen kun je vaak tegen lage rente bij je gemeente aanvragen.
 • Subsidie voor een groen dak
  Ook voor het aanleggen van een groen dak op hetgroeneloket.nl kun je checken welke subsidies voor een groen dak er beschikbaar zijn in je gemeente.
 • Lokale subsidies bij je gemeente
  In verschillende gemeentes kun je subsidie krijgen op bijvoorbeeld vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Wil je alleen een overzicht van de subsidies voor isolatie in je gemeente? Kijk dan op de website van de gemeente waar je woont. Je leest daar ook hoe je de subsidie kunt aanvragen. Of kijk op energiesubsidiewijzer.nl.

Een extra hypotheek bij energiebesparende maatregelen

Kom je niet in aanmerking voor een subsidie of heb je meer financiering nodig? Check dan of je extra hypotheek kunt krijgen. Bij RegioBank kun je namelijk een aantal bespaaroplossingen laten meefinancieren in je hypotheek . Zo kun je je hypotheek verhogen tot maximaal 106% van de woningwaarde ná de verbouwing.

Goed begin voor verduurzaming: start met isolatie

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het isoleren van de muren, vloeren, ramen of het dak vaak een goede eerste stap. Hier ontsnapt namelijk veel energie die je kunt besparen. Voor het isoleren van je huis kun je vaak ook subsidie aanvragen.

Meer weten over duurzaam wonen?

Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen zoals gasloos wonen, isoleren of het aanleggen van een groen dak? Bekijk onze artikelen over duurzaam wonen.

Icoon Klantvriendelijkste bank 2024, icoon beste bank 2024

Behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Bij RegioBank helpen we je graag met je vragen over de financiering van energiebesparende maatregelen of over andere belangrijke financiële zaken. Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag verder.