Foutcode bij batchbetalingen

Krijgt u een foutcode te zien vóór de invoer van een batch met incasso's of overboekingen? Of een foutcode nadat de transactie is verwerkt? Op deze pagina delen we enkele foutcodes die voor kunnen komen.

Foutcode 108

Het Message ID uit dit bestand is al eerder aangeboden. De Message ID moet bij iedere batch uniek zijn. Ook als er een fout is opgetreden bij het inlezen van een bestand. Bij het opnieuw aanbieden van het bestand moet dus ook een nieuwe Message ID worden meegegeven. Raadpleeg de Implementations Guideline en het addendum voor de specificaties.

Naar deze documenten

Foutcode 109

Het bestand is mogelijk een duplicaat. Het bestand heeft exact dezelfde eigenschappen als een eerder ingestuurd bestand. Controleer het bestand.

Foutcode 801

Het bestand bevat een ongeldige IBAN. Een foute IBAN leidt tot weigering van het totale bestand. Controleer de IBAN’s op juistheid.

Foutcode 802

Het bestand bevat een ongeldige BIC-code. Een foute BIC leidt tot weigering van het totale bestand. Controleer de BIC code. De BIC code mag alleen cijfers en hoofdletters bevatten.

Andere codes

De betekenis van andere codes en stappen die u dan kunt nemen vindt u in dit overzicht van de Betaalvereniging Nederland: Overzicht codes en vervolgacties.