Handige documenten voor incasso's en overschrijvingen

Voor een Europese overschrijving en Europese incasso zijn er een aantal handige documenten. De documenten op deze pagina geven u informatie en handige tips.

Europese overschrijving

Het aanleveren van Europese overschrijvingen gebeurt in een batch. Het format voor het aanleveren van bulktransacties (batchbetalingen) is ISO 20022 XML. De Betaalvereniging Nederland heeft hiervoor 'Implementation Guidelines' opgesteld. Raadpleeg daarnaast het addendum van RegioBank. Dit is met name relevant als u speciaal voor uw bedrijf ontwikkelde software gebruikt.

Europese incasso

Het aanleveren van Europese incasso's gebeurt in een batch. De Betaalvereniging Nederland heeft hiervoor 'Implementation Guidelines' opgesteld. Raadpleeg daarnaast het addendum van RegioBank. Dit is met name relevant als u speciaal voor uw bedrijf ontwikkelde software gebruikt.

Machtigingsformulier

Voor de Europese incasso kunt u zelf een machtigingsformulier ontwerpen. Het formulier moet een aantal vaste invulmogelijkheden bevatten. U kunt ook gebruik maken van de standaard machtigingsformulieren, ook wel 'stoplichtkaarten' genoemd.

Aparte code als uw Europese incasso wordt geweigerd

Kan uw Europese incasso niet worden geïncasseerd? Dan ziet u aan de ‘reasoncode’ op uw uitvallijst of in uw financiële boeking, wat daarvan de oorzaak is.

Meer over mogelijke foutcodes

Meer over incasseren bij klanten

Automatisch incasseren bij klanten