Wijzigingen tarieven en voorwaarden zakelijk betalen

2 februari 2023

Vanaf 1 april 2023 wijzigen de tarieven en de voorwaarden van onze zakelijke betaalrekening(en). Hieronder staat wat verandert en lees je ook waarom we de tarieven en voorwaarden aanpassen.

Informatiewijzer Zakelijk Betalen

Bekijk de laatste versie van de Informatiewijzer Zakelijk Betalen voor alle tarieven.

Welke tarieven veranderen?

Er wijzigen verschillende tarieven. Wij zetten alle wijzigingen voor je op een rij.

Zakelijke betaalrekening

Hieronder vind je de kosten van onze zakelijke betaalrekeningen per maand.

Kosten tot 1 april 2023 Kosten vanaf 1 april 2023
ZZP Rekening € 7,50 € 7,95
MKB Rekening € 9,50 € 9,95
V&S Rekening € 9,50 € 9,95
G-rekening € 5,50 € 5,95

Vervangende zakelijke betaalpas

Per 1 april 2023 kost een vervangende betaalpas € 4,50 bij verlies of diefstal. Tot op heden was een vervangende pas kosteloos voor je. Omdat de kosten stijgen voor het maken, administreren en verzenden van de betaalpas, gaan we een deel van deze kosten doorberekenen. Als je betaalpas verloopt, krijg je van ons kosteloos een nieuwe.

2e betaalpas zakelijke rekening

Per 1 april 2023 gaan de maandelijkse kosten voor een tweede betaalpas van € 0,83 naar € 1,75 per pas per maand.

Zakelijke bankgaranties

De prijzen voor nieuwe bankgaranties verhogen we per 1 april 2023 van € 100 naar € 120 per bankgarantie. De prijs voor een wijziging blijft met € 100 per wijziging gelijk. De prijs van een claim gaat naar € 220. Dit was € 100.

Daarnaast vereenvoudigen we de provisiestructuur. Wij rekenen met ingang van 1 april 2023 een vast percentage van 1,45% per jaar. Dit waren voorheen verschillende percentages op basis van de hoogte van de bankgarantie.

Opnames in vreemde valuta (per 1 juni)

De prijzen voor opnames in vreemde valuta wijzigen per 1 juni 2023. De prijzen voor dit soort opnames zijn de laatste jaren flink gestegen. Met deze prijsverhoging sluiten wij weer aan bij de gemiddelde prijzen in de markt.

Prijzen tot 1 juni 2023 Prijzen vanaf 1 juni 2023
Opname bij een geldautomaat in vreemde valuta € 0,30 per opname 1,2% van het opgenomen bedrag + € 3,50 vaste vergoeding per opname
Pinbetaling in vreemde valuta € 4,00 per opname 1,2% van het betaalde bedrag per betaling

Overschrijvingsboekje (per 1 juni)

Bijna iedereen is inmiddels over naar internetbankieren. Dit is snel en veilig. De prijzen voor papieren overschrijvingsboekjes en de verwerking van deze vorm van overschrijvingen zijn de laatste jaren sterk gestegen. Tot op heden hebben we je hier geen kosten voor doorberekend, maar vanaf 1 juni 2023 berekenen we een bijdrage van € 7,50 per overschrijvingsboekje aan je door. Gebruik je deze boekjes en wil je weten welke alternatieven er zijn? Je zelfstandig adviseur bespreekt de mogelijkheden graag met je.

Wat verandert er nog meer?

Acceptgiro’s stoppen per 1 juni 2023

Currence, de eigenaar van de acceptgiro, heeft besloten per 1 juni 2023 definitief te stoppen met de acceptgiro. De reden is dat het gebruik van de acceptgiro flink is afgenomen. Dit betekent dat je vanaf 1 juni 2023 géén acceptgiro’s meer naar ons kunt opsturen. Bedrijven waar je nog acceptgiro’s van ontving zullen overgaan naar een alternatief zoals:

  • Een papieren factuur die je kunt betalen via internetbankieren, mobiel bankieren of een overschrijvingskaart.
  • Een digitaal alternatief zoals een rekening of betaalverzoek via e-mail dat via bijvoorbeeld iDEAL betaald kan worden.
  • Automatische incasso.

Standaard bankverklaring aanvragen via Mijn RegioBank Zakelijk

Een standaard bankverklaring is een document met daarop een overzicht van alle bankzaken van je bedrijf. Als je bedrijf een jaarrekening maakt, heeft de accountant een bankverklaring nodig. Inmiddels hebben we het aanvragen van de bankverklaring makkelijker gemaakt. Je kunt deze namelijk in Mijn RegioBank Zakelijk aanvragen. Iedere gevolmachtigde met een digipas kan dit doen. Voorheen kon alleen de rechtsgeldig vertegenwoordiger de aanvraag doen.

Rente berekend per rekening

De rente die je van ons ontvangt, berekenen we per rekening. Toen de rente negatief was en er mogelijk rente door je betaald moest worden, berekenden we dat over je totaalsaldo. Omdat de rente nu weer positief is, hebben we de voorwaarden per 1 april 2023 hierop aangepast om dit te verduidelijken.

PSD 2 toestemming naar 180 dagen

Als je toestemming geeft om je bankgegevens te delen met een derde, deed je dat altijd voor 90 dagen. Deze termijn gaat naar 180 dagen. Dit betekent dat je eens in de 180 dagen opnieuw gevraagd wordt of je de gegevens nog wilt delen.

Verder hebben we in het Reglement Zakenrekening beter beschreven dat je ons toestemming geeft om je gegevens te bewerken en bewaren. Dit is nodig om je betaalrekening en alle diensten die daarbij horen te kunnen gebruiken.

Reizen in het OV

We hebben in de voorwaarden toegevoegd dat je op www.regiobank.nl/ovpay en www.ovpay.nl meer kunt lezen over contactloos betalen in het OV. Ook kun je er nalezen wat je moet doen als je vergeten bent om uit te checken.

Voorwaarden lezen

Wil je de voorwaarden op je gemak lezen? Kies hier van welke betaalrekening je de voorwaarden wilt bekijken.

Voorwaarden ZZP Rekening

Voorwaarden MKB Rekening

Voorwaarden V&S Rekening

Voorwaarden G-rekening

Vragen?

Bekijk hieronder of je vraag over de wijzigingen van de tarieven en voorwaarden van de zakelijke betaalrekening al beantwoord wordt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur.

Waarom wijzigen de tarieven?

Ook wij hebben te maken met stijgende kosten. Deze berekenen we gedeeltelijk door. Daarnaast investeren we ook in onze producten, diensten en systemen om het bankieren makkelijk en vooral ook veilig te houden.

Wanneer worden de nieuwe tarieven van mijn betaalpakket voor het eerst van mijn betaalrekening afgeschreven?

De verhoging van de kosten voor de betaalrekening gaat in per 1 april 2023. In april zal je dat dus voor het eerst terugzien op het afschrift.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de wijzigingen?

Wij zouden het heel jammer vinden, maar je kunt je rekening opzeggen. Als je dit doet vóór 1 april 2023 krijg je niet te maken met de gewijzigde voorwaarden. Voor het opheffen van je zakelijke rekening kun je terecht bij je zelfstandig adviseur.