Wijzigingen tarieven en voorwaarden zakelijk betalen

Vanaf 1 april 2023 wijzigen de tarieven en de voorwaarden van onze zakelijke betaalrekening(en). Hieronder staat wat verandert en leest u ook waarom we de tarieven en voorwaarden aanpassen.

Onze nieuwe tarieven vanaf 1 april 2023

Bekijk de nieuwe Informatiewijzer Zakelijk Betalen voor alle tarieven vanaf 1 april 2023.

Welke tarieven veranderen?

Er wijzigen verschillende tarieven. Wij zetten alle wijzigingen voor u op een rij.

Zakelijke betaalrekening

Hieronder vindt u de kosten van onze zakelijke betaalrekeningen per maand.

Kosten tot 1 april 2023 Kosten vanaf 1 april 2023
ZZP Rekening € 7,50 € 7,95
MKB Rekening € 9,50 € 9,95
V&S Rekening € 9,50 € 9,95
G-rekening € 5,50 € 5,95

Vervangende zakelijke betaalpas

Per 1 april 2023 kost een vervangende betaalpas € 4,50 bij verlies of diefstal. Tot op heden was een vervangende pas voor u kosteloos. Omdat de kosten stijgen voor het maken, administreren en verzenden van de betaalpas, gaan we een deel van deze kosten doorberekenen. Als uw betaalpas verloopt, krijgt u van ons kosteloos een nieuwe.

2e betaalpas zakelijke rekening

Per 1 april 2023 gaan de maandelijkse kosten voor een tweede betaalpas van € 0,83 naar € 1,75 per pas per maand.

Zakelijke bankgaranties

De prijzen voor nieuwe bankgaranties verhogen we per 1 april 2023 van € 100 naar € 120 per bankgarantie. De prijs voor een wijziging blijft met € 100 per wijziging gelijk. De prijs van een claim gaat naar € 220. Dit was € 100.

Daarnaast vereenvoudigen we de provisiestructuur. Wij rekenen met ingang van 1 april 2023 een vast percentage van 1,45% per jaar. Dit waren voorheen verschillende percentages op basis van de hoogte van de bankgarantie.

Opnames in vreemde valuta (per 1 juni)

De prijzen voor opnames in vreemde valuta wijzigen per 1 juni 2023. De prijzen voor dit soort opnames zijn de laatste jaren flink gestegen. Met deze prijsverhoging sluiten wij weer aan bij de gemiddelde prijzen in de markt.

Prijzen tot 1 juni 2023 Prijzen vanaf 1 juni 2023
Opname bij een geldautomaat in vreemde valuta € 0,30 per opname 1,2% van het opgenomen bedrag + € 3,50 vaste vergoeding per opname
Pinbetaling in vreemde valuta € 4,00 per opname 1,2% van het betaalde bedrag per betaling

Overschrijvingsboekje (per 1 juni)

Bijna iedereen is inmiddels over naar internetbankieren. Dit is snel en veilig. De prijzen voor papieren overschrijvingsboekjes en de verwerking van deze vorm van overschrijvingen zijn de laatste jaren sterk gestegen. Tot op heden hebben we u hier geen kosten voor doorberekend, maar vanaf 1 juni 2023 berekenen we een bijdrage van € 7,50 per overschrijvingsboekje aan u door. Gebruikt u deze boekjes en wilt u weten welke alternatieven er zijn? Uw Zelfstandig Adviseur bespreekt de mogelijkheden graag met u.

Wat verandert er nog meer?

Acceptgiro’s stoppen per 1 juni 2023

Currence, de eigenaar van de acceptgiro, heeft besloten per 1 juni 2023 definitief te stoppen met de acceptgiro. De reden is dat het gebruik van de acceptgiro flink is afgenomen. Dit betekent dat u vanaf 1 juni 2023 géén acceptgiro’s meer naar ons kunt opsturen. Bedrijven waar u nog acceptgiro’s van ontving zullen overgaan naar een alternatief zoals:

  • Een papieren factuur die u kunt betalen via internetbankieren, mobiel bankieren of een overschrijvingskaart.
  • Een digitaal alternatief zoals een rekening of betaalverzoek via e-mail dat via bijvoorbeeld iDEAL betaald kan worden.
  • Automatische incasso.

Standaard bankverklaring aanvragen via Mijn RegioBank Zakelijk

Een standaard bankverklaring is een document met daarop een overzicht van alle bankzaken van uw bedrijf. Als uw bedrijf een jaarrekening maakt, heeft de accountant een bankverklaring nodig. Inmiddels hebben we het aanvragen van de bankverklaring makkelijker gemaakt. U kunt deze namelijk in Mijn RegioBank Zakelijk aanvragen. Iedere gevolmachtigde met een digipas kan dit doen. Voorheen kon alleen de rechtsgeldig vertegenwoordiger de aanvraag doen.

Rente berekend per rekening

De rente die u van ons ontvangt, berekenen we per rekening. Toen de rente negatief was en er mogelijk rente door u betaald moest worden, berekenden we dat over uw totaalsaldo. Omdat de rente nu weer positief is, hebben we de voorwaarden per 1 april 2023 hierop aangepast om dit te verduidelijken.

PSD 2 toestemming naar 180 dagen

Als u toestemming geeft om uw bankgegevens te delen met een derde, deed u dat altijd voor 90 dagen. Deze termijn gaat naar 180 dagen. Dit betekent dat u eens in de 180 dagen opnieuw gevraagd wordt of u de gegevens nog wilt delen.

Verder hebben we in het Reglement Zakenrekening beter beschreven dat u ons toestemming geeft om uw gegevens te bewerken en bewaren. Dit is nodig om uw betaalrekening en alle diensten die daarbij horen te kunnen gebruiken.

Reizen in het OV

We hebben in de voorwaarden toegevoegd dat u op www.regiobank.nl/ovpay en www.ovpay.nl meer kunt lezen over contactloos betalen in het OV. Ook kunt u er nalezen wat u moet doen als u vergeten bent om uit te checken.

Voorwaarden lezen

Wilt u de voorwaarden op uw gemak lezen? Kies hier van welke betaalrekening u de voorwaarden wilt bekijken.

Voorwaarden ZZP Rekening

Voorwaarden MKB Rekening

Voorwaarden V&S Rekening

Voorwaarden G-rekening

Vragen?

Bekijk hieronder of uw vraag over de wijzigingen van de tarieven en voorwaarden van de zakelijke betaalrekening al beantwoord wordt. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur.

Waarom wijzigen de tarieven?

Ook wij hebben te maken met stijgende kosten. Deze berekenen we gedeeltelijk door. Daarnaast investeren we ook in onze producten, diensten en systemen om het bankieren makkelijk en vooral ook veilig te houden.

Wanneer worden de nieuwe tarieven van mijn betaalpakket voor het eerst van mijn betaalrekening afgeschreven?

De verhoging van de kosten voor de betaalrekening gaat in per 1 april 2023. In april zult u dat dus voor het eerst terugzien op het afschrift.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de wijzigingen?

Wij zouden het heel jammer vinden, maar u kunt uw rekening opzeggen. Als u dit doet vóór 1 april 2023 krijgt u niet te maken met de gewijzigde voorwaarden. Voor het opheffen van uw zakelijke rekening kunt u terecht bij uw Zelfstandig Adviseur.