Veelgestelde vragen bij het kopen van een huis

Hoe werkt het afsluiten van een hypotheek?

RegioBank werkt met Zelfstandig Adviseurs voor onafhankelijk hypotheekadvies. Het eerste gesprek bij de adviseur is een vrijblijvend ori├źntatiegesprek, daarna volgt een adviesgesprek en tot slot sluit u de hypotheek af.

Lees meer over het afsluiten van een hypotheek

Kosten hypotheek afsluiten?

Als u een huis koopt, krijgt u te maken met verschillende kosten. Bij nieuwbouw heeft u andere kosten dan bij een bestaand huis. De bijkomende kosten zijn gemiddeld 6% van de aankoopprijs van uw huis.

Bekijk de verschillende kosten

Welke hypotheekvorm past het best bij mij?

Welke hypotheekvorm het beste bij u past, is afhankelijk van uw situatie en wensen. U kunt ook een combinatie van verschillende hypotheken afsluiten. Bij RegioBank kunt u kiezen uit 3 hypotheekvormen.

Lees meer over de 3 hypotheekvormen

Een hypotheek afsluiten met een studieschuld, kan dat wel?

Wie na zijn afstuderen een studieschuld heeft, hoeft zich niet meteen zorgen te maken over de hypotheekmogelijkheden. Ook niet nu de studiefinanciering voortaan geen gift, maar een lening van de overheid is.

Lees meer over een hypotheek afsluiten met een studieschuld

Ik sta bij het BKR geregistreerd. Kan ik toch een hypotheek afsluiten?

Inkomsten, uitgaven, schulden, spaargeld: het heeft allemaal invloed op hoeveel u kunt lenen om uw huis te financieren. Toch kunt u ook met een BKR-registratie een hypotheek afsluiten.

Wat is een BKR-registratie?

Hypotheek afsluiten samen met ouders. Is dat mogelijk?

U heeft een heel mooi huis op het oog. Maar het is n├ęt iets te duur. Dan is er soms toch een oplossing. Bijvoorbeeld met een schenking of lening van uw ouders. Of met hulp van uw gemeente.

Lees meer over de mogelijkheden

Welke factoren hebben invloed op mijn hypotheek?

Als u een huis wilt kopen, hebben verschillende factoren invloed op uw hypotheek. Bijvoorbeeld of u een vaste baan heeft of niet. En of u een leaseauto of een studieschuld heeft. We zetten acht factoren op een rij.

Welke factoren hebben invloed?

Waar kan ik het beste een hypotheek afsluiten?

Bij RegioBank werken we met Zelfstandig Adviseurs voor onafhankelijk hypotheekadvies. Dit betekent dat ze diverse aanbieders en voorwaarden vergelijken voor een hypotheek die het beste bij uw situatie past.

Lees meer wat een hypotheekadviseur voor u doet

Tips bij een hypotheek afsluiten

Een eigen huis: de grootste uitgave van uw leven. Uw hypotheekadviseur helpt u de juiste keuzes te maken. We geven u 7 tips voor een goede voorbereiding op uw hypotheekadviesgesprek.

Lees de tips

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina