Sluit in drie stappen uw hypotheek af

U wilt een huis kopen en u bent op zoek naar een passende hypotheek. Bij RegioBank kunt u terecht voor persoonlijk advies van uw Zelfstandig Adviseur in de buurt. Hij regelt alles rondom uw aanvraag. Zo hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Uw eerste hypotheek afsluiten doet u in drie stappen:

  1. Oriëntatiegesprek
  2. Hypotheekadviesgesprek
  3. Afsluiten van de hypotheek

Stap 1: Oriëntatiegesprek

Voordat u een hypotheek afsluit, bent u vast benieuwd naar de mogelijkheden. Hoeveel kunt u lenen? Welke maandlasten horen daarbij? Tot welke koopprijs kunt u maximaal gaan in uw onderhandeling? In een gratis oriëntatiegesprek rekent uw Zelfstandig Adviseur dit voor u uit. Daar heeft hij wel wat informatie van u voor nodig. Zoals uw inkomen, prijs van uw gewenste koopwoning en een overzicht van uw maandelijkse uitgaven. Uw adviseur kijkt ook naar uw toekomstplannen. Zoals een gezinsuitbreiding, een lange reis en wanneer u met pensioen gaat. Of misschien wilt u minder gaan werken. U krijgt ook informatie over welke soorten hypotheken er zijn en hoe die werken. Aan het einde van het gesprek geeft de Zelfstandig Adviseur u het Dienstverleningsdocument. Daarin staat wat u van uw Adviseur en RegioBank kunt verwachten en wat dat kost.

Stap 2: Hypotheekadviesgesprek

U kunt een adviesgesprek aanvragen voordat of nadat u een huis heeft gekocht. Vóór het adviesgesprek tekent u een Dienstverleningsdocument. Daarin staat wat u kunt verwachten van uw adviseur en wat de kosten zijn voor het advies en het afsluiten van uw hypotheek.

Tijdens het adviesgesprek onderzoekt uw Zelfstandig Adviseur welke hypotheek het beste past bij uw situatie. Die hypotheek kan van RegioBank zijn, maar ook van een andere aanbieder. In een adviesrapport legt de adviseur enkele dingen voor u vast: het exacte bedrag van de lening, de aflosvorm, de maandlasten, de looptijd en de rente. Ook staat in het rapport hoeveel eigen geld u inbrengt om uw woning te kopen, als u niet het volledige aankoopbedrag leent. Daarnaast geeft de adviseur aan welke aanvullende verzekeringen u nodig heeft.

Stap 3: Afsluiten van de hypotheek

Als u dat wilt, kan uw Zelfstandig Adviseur de hypotheekaanvraag voor u regelen. Hij dient de hypotheekaanvraag dan namens u in bij de geldverstrekker.

Van de geldverstrekker ontvangt u een rentereservering en een lijst van de stukken die nodig zijn om uw aanvraag definitief te boordelen. U verzamelt zelf deze documenten. Denk aan een werkgeversverklaring van u en uw partner, het taxatierapport van de nieuwe woning en het voorlopige koopcontract. Zodra de bewijsstukken beoordeeld zijn en akkoord zijn bevonden, krijgt u een bindende offerte. Als u die ondertekent, is de offerteaanvraag definitief rond.

U kiest de notaris die de overdracht van uw huis regelt en de hypotheekakte laat passeren. Ook maakt u zelf afspraken met de notaris en de verkopende partij. Uw adviseur laat de geldverstrekker weten welke notaris u heeft gekozen. Op de dag van de overdracht maakt de bank het geld over bij de notaris. Brengt u eigen geld in, dan maakt u dat over aan de notaris. Tijdens de overdracht tekent u de transportakte, de hypotheekakte en de overeenkomst van geldlening. Daarna geeft de verkoper u de sleutel van het huis. Gefeliciteerd, u bent de nieuwe eigenaar!

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.

Belangrijke informatie

Voorwaarden en overige informatie

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina

Meer over hypotheken

Meer artikelen over hypotheken