Incasso (de)blokkeren of beperken


Wil je niet (meer) dat een bedrijf automatisch een bedrag van je zakelijke betaalrekening afschrijft? Of heb je geen machtiging voor incasso afgegeven aan een bedrijf dat toch geld van je zakelijke rekening afschrijft? Dan kun je jouw machtiging intrekken, een incasso blokkeren of een incasso beperken. Ook is het mogelijk om incasso’s weer te deblokkeren.

Je machtiging intrekken

Als je een machtiging wilt intrekken, kun je contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. Kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur.

Incasso blokkeren

Wordt zonder je toestemming geld van je rekening afgeschreven? Of heb je bij een bedrijf meer incasso's lopen? Dan kun je zelf de incasso direct blokkeren.

Incasso beperken

Wil je een incasso niet volledig blokkeren, maar er wel voor zorgen dat een bedrijf niet meer kan incasseren dan is afgesproken? Dan kun je de incasso beperken via Mijn RegioBank Zakelijk of via je zelfstandig adviseur. Alle incasso’s die hoger uitvallen dan dat bedrag worden niet afgeschreven. Ook kun je een maximum aantal incasso’s per maand opgeven.

Pas op voor betalingsachterstanden bij incasso beperken

Houd er altijd rekening mee dat een afschrijving hoger kan uitvallen dan je verwacht. Denk aan een telefoonrekening of een extra incasso voor de jaarafrekening van je energiebedrijf. Kan een organisatie of leverancier door je toedoen geen geld afschrijven? Dan krijg je een betalingsachterstand.

Hoe je een incasso kunt blokkeren of beperken

1. Via Mijn RegioBank Zakelijk

  1. Log in op Mijn RegioBank Zakelijk.
  2. Ga naar 'Incasso's' > ‘Incasso overzicht’ > tabblad 'Ingepland' of tabblad 'Uitgevoerd'.
  3. Selecteer de transactie en kies 'Blokkeren'

Alle incasso’s die je blokkeert of beperkt, vind je onder 'Incasso' > 'Incasso overzicht' > tabblad 'Instellingen'.

Meer over de blokkadelijst

Heb je nog geen Mijn RegioBank Zakelijk?

Vraag Mijn RegioBank Zakelijk aan

2. Via je zelfstandig adviseur

Ook bij je zelfstandig adviseur kun je een incasso blokkeren of beperken. Samen met je adviseur vul je een 'opdrachtformulier' in. Binnen een paar werkdagen kan het bedrijf geen bedragen meer afschrijven van je zakelijke betaalrekening.

Maak een afspraak

Blokkering opheffen (deblokkeren)

Wil je dat een bedrijf toch weer geld van je rekening kan afschrijven? Dan kan je een incassoblokkering opheffen via Mijn RegioBank Zakelijk of je zelfstandig adviseur.

Een land (de)blokkeren

Je kunt ook alle incasso’s uit 1 land (de)blokkeren. Je kunt een land alleen blokkeren via je zelfstandig adviseur, dus niet via Mijn RegioBank Zakelijk. Samen met je adviseur vul je een 'opdrachtformulier' in.

Alle bedrijven met de doorgegeven landcode in het rekeningnummer (de)blokkeren wij voor je. Tip: Je kunt aan de eerste 2 letters van het IBAN rekeningnummer zien naar welk land geld van je rekening wordt afgeschreven. Voor Duitsland is dit bijvoorbeeld DE.

Meer over incasso's

Incasso terugboeken (storneren)

Incasso weigeren