In gesprek over jouw pensioen

Voor veel mensen is pensioen een belangrijk onderwerp. Maar niet iedereen is er even actief mee bezig.

Veel Nederlanders hebben een goed pensioen opgebouwd. Maar dat geldt niet voor iedereen. Je kan een een relatief laag werkgeverspensioen hebben. Of je bent een zelfstandig ondernemer of je hebt een aantal jaren niet gewerkt waardoor een pensioengat is ontstaan. De nieuwe pensioenwet die onlangs door de eerste kamer werd aangenomen, kan gevolgen hebben voor jouw pensioen. RegioBank helpt je hierbij graag met 2 nieuwe diensten: de Pensioen-fit test en het Pensioen inventarisatie gesprek.

Moet ik iets doen aan mijn pensioen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk bijna altijd “ja”. Om te beginnen is het goed om je kennis over pensioen te vergroten, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. Bij pensioen denk je al snel aan ingewikkelde zaken en procedures, maar misschien weet je al meer dan je denkt.

Doe de pensioen-fit test

Ben je benieuwd naar wat er komt kijken bij een goed pensioen? Doe de test en kijk hoe fit jij bent op het gebied van pensioen:

Doe de test

Moet ik maandelijks geld opzij zetten?

Dat hangt af van hoeveel pensioen je opbouwt. Dat check je simpel door een gesprek in te plannen met jouw zelfstandig adviseur. In dit gesprek laat jouw adviseur zien hoeveel pensioen je vanuit de overheid (AOW) krijgt en hoeveel je vanuit je werkgeverspensioen per maand netto krijgt uitbetaald. Is dat voldoende? Om daarachter te komen zet je jouw verwachte inkomsten en uitgaven ná pensionering op een rij. Zo zie je of én hoeveel je tekortkomt. Verwacht je later meer geld nodig te hebben? Dan kan het verstandig zijn om een extra pensioenpotje aan te leggen.

Het pensioen inventarisatie gesprek

Weten of het voor jou ook nodig is om geld opzij te zetten? Maak dan een afspraak met jouw zelfstandig adviseur.

Maak een afspraak