Houd je codes geheim

Geef je codes, zoals je pincode, digicode en de gegevens van je digipas, nooit aan anderen.

Bescherm je codes

Zorg dat niemand je beveiligingscodes te weten kan komen. Denk daarbij aan de pincodes voor je betaalpas en creditcard, de pincodes voor de RegioBank app en digipas, en je digicode. Houd ook de gegevens geheim van apps waarmee je kunt betalen voor Apple, Android en Windows. 

Gebruik je codes alleen zelf

Gebruik je codes alleen zelf en op de manier die wij aangeven. Je leest er meer over in de voorwaarden van de producten die je bij ons hebt.

Schrijf je codes niet op

Schrijf of sla je codes niet op. Kun je ze echt niet onthouden? Dan mag je ze alleen bewaren in een vorm die je kunt ontcijferen. Bewaar die informatie niet bij je betaalpas, creditcard of bij apparatuur waarmee je jouw bankzaken regelt. 

Kies een moeilijke code

Kun je zelf een beveiligingscode kiezen? Kies dan een code die niet makkelijk te raden is. Gebruik bijvoorbeeld geen geboortejaar, naam van een familielid of postcode.

Laat niemand meekijken

Zorg dat niemand kan meekijken als je jouw beveiligingscodes intikt. Dat geldt voor je pincodes en voor alle andere codes die je gebruikt bij elektronisch betalen en bij Mijn RegioBank of Mobiel Bankieren. 

Geef je codes nooit door

Geef je beveiligingscodes nooit door aan de telefoon, via e-mail of op een andere manier. RegioBank vraagt je nooit om je codes, digipas, betaalpas of creditcard. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of sms en niet in een brief.

Meer over fraude voorkomen

Beveilig je computer, tablet en mobiel

Geef codes en passen niet uit handen

Controleer je rekeningen

Alles over veilig bankieren