RegioBank stopt met Eigen Huis Sparen

Je hebt een Eigen Huis Sparen spaarrekening bij RegioBank. Vanaf 22 mei 2023 bieden we dit product niet meer aan. Per brief hebben we je hierover geinformeerd. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat betekent dit voor jou?

  • Heb je geen Basis Bankieren bij RegioBank? Dan beeindigen wij je Eigen Huis Sparen spaarrekening en boeken we het saldo over naar de bij ons bekende en gecontroleerde tegenrekening.
  • Heb je een brief gekregen waarin wij je vragen je tegenrekening aan ons door te geven? Je kunt tot 22 mei 2023 contact opnemen met je zelfstandig adviseur om het juiste rekeningnummer door te geven.
  • Heb je Basis Bankieren? In dit geval zetten wij je rekening 22 mei 2023 om naar een Spaar-op-Maat Vrij rekening.

Veelgestelde vragen

Waarom stopt RegioBank met Eigen Huis Sparen?

Wij vinden het belangrijk dat onze producten en dienstverlening aansluiten bij de wensen van onze klanten. Eigen Huis Sparen past helaas niet meer in ons aanbod.

Per wanneer stoppen jullie met Eigen Huis Sparen?

Eigen Huis Sparen stopt per 22 mei 2023.

Ik heb een brief gekregen met de mededeling dat mijn tegenrekening niet bekend is, wat moet ik doen?

Via je zelfstandig adviseur kun je een juiste tegenrekening laten koppelen aan je Eigen Huis Sparen rekening. Als je dat wilt kun je dan ook direct deze rekening opheffen en het saldo laten overboeken naar je nieuwe tegenrekening.

Waarom storten jullie het geld terug op mijn tegenrekening en openen jullie niet voor mij een nieuwe spaarrekening?

Op dit moment spaar je alleen met Eigen Huis Sparen bij RegioBank en heb je geen betaalrekening bij ons. Uiteraard vinden we het fijn als je bij ons wilt blijven sparen. Met Basis Bankieren krijg je één betaal- en één of meerdere spaarrekeningen voor een vast bedrag per maand. Via je zelfstandig adviseur kun je Basis Bankieren aanvragen. Als je dat doet voor 22 mei 2023 kan hij u ook direct helpen met het opheffen van je Eigen Huis Sparen en het overboeken van het saldo naar je nieuwe spaarrekening.

Ik heb een betaalrekening en/of een andere spaarrekening bij RegioBank, wat gebeurt er in mijn geval?

Je Eigen Huis Sparen wordt op 22 mei 2023 omgezet naar een Spaar-op-Maat Vrij. Bekijk hier de voorwaarden van Spaar-op-Maat Vrij

Ik heb een brief ontvangen dat het geld per 22 mei 2023 wordt overgemaakt, maar ik wil al eerder over het geld beschikken. Kan dat?

Uiteraard kan dat. Je kunt zoals gebruikelijk geld overboeken, maar via je zelfstandig adviseur kun je ook direct je Eigen Huis Sparen laten opheffen als je dat wenst. Je saldo wordt dan, inclusief de nog te ontvangen rente, overgeboekt naar je tegenrekening. Anders dan voorheen, neem je nu zonder beperkingen of kosten het geld van Eigen Huis Sparen op

In de brief werd mij gevraagd mijn tegenrekening door te geven, maar dat heb ik niet voor 22 mei 2023 gedaan. Wat nu?

We kunnen het saldo van je Eigen Huis Sparen dan niet overboeken. We zetten daarom je Eigen Huis Sparen om naar een geblokkeerde rekening. Deze heeft hetzelfde rekeningnummer, maar je kunt er geen geld op storten of van overboeken. De rekening is ook niet meer zichtbaar in je Mijn RegioBank. Je kunt de rekening alleen opheffen bij je zelfstandig adviseur en je saldo overboeken op de tegenrekening die je op dat moment opgeeft.

Ik heb niet op tijd gereageerd op de brief, ben ik nu het saldo op mijn spaarrekening kwijt?

Nee, het saldo op de rekening is en blijft uiteraard van jou. Je Eigen Huis Sparen is omgezet naar een geblokkeerde rekening. Deze kun je opheffen bij je zelfstandig adviseur. Het openstaand saldo wordt dan overgeboekt op de tegenrekening die je op dat moment opgeeft.

De rente op mijn nieuwe Sparen op Maat rekening wijkt af van de rente die ik ontvang bij Eigen Huis Sparen rekening, waarom is dat?

Eigen Huis Sparen kent één variabel rentetarief voor alle saldi tot € 100.000. Spaar-op-Maat Vrij kent ook een variabel tarief, maar dan met verschillende saldoklassen. De rente is variabel en kan dus wijzigen. Bekijk hier de actuele spaarrentes.

Eigen Huis Sparen is het enige product dat ik afneem van RegioBank, heb ik dan na het opheffen van de rekening ook geen toegang meer tot Mijn RegioBank?

Als je Eigen Huis Sparen is opgeheven, heb je inderdaad ook geen toegang meer tot Mijn RegioBank en jaaroverzichten. Je hebt nog 56 dagen na het stopzetten van Eigen Huis toegang tot Mijn RegioBank.

Ik maak periodiek geld over naar Eigen Huis Sparen, wat gebeurt er met het geld zodra de rekening wordt opgeheven of omgezet naar Spaar-op-Maat Vrij?

Als Eigen Huis Sparen wordt opgeheven, bestaat deze rekening niet meer en komt de periodieke overboeking automatisch terug op de tegenrekening. Het is verstandig om deze automatische overboeking stop te zetten. Als je rekening wordt omgezet naar een Spaar-op-Maat Vrij rekening, worden de periodieke overboekingen gewoon voortgezet omdat het rekeningnummer van de Spaar-op-Maat Vrij rekening hetzelfde blijft.