Levensloopregeling stopt

De levensloopregeling is afgeschaft door de overheid. Heeft u nog geld staan op Levensloop? Dan kunt u doorsparen of het geld opnemen.

Goed om te weten

U kunt Levensloop niet meer openen. Deze pagina is alleen bedoeld om u te informeren als u Levensloop hebt. Weet u niet zeker of u deze rekening hebt? Kijk dan op uw jaaroverzicht voor de Belastingdienst in Mijn RegioBank, op uw rekeningafschrift of vraag het na bij uw adviseur.

Levensloop: doorsparen of opnemen

De levensloopregeling was bedoeld om te sparen voor onbetaald verlof. U mag het geld sinds 2013 ook uitgeven aan iets anders. Of u spaart door. Dat kan bij RegioBank of ergens anders.

Blijven sparen via werkgever

U kunt uiterlijk tot en met 31 december 2021 gebruikmaken van de levensloopregeling. Bereikt u daarvoor de AOW-leeftijd of gaat u eerder met pensioen? Dan wordt het resterende bedrag uitgekeerd. Zolang u gebruikmaakt van de levensloopregeling, kunt u ook blijven sparen via uw werkgever. Er gelden wel 2 regels:

  • U spaart per jaar niet meer dan 12% van uw brutosalaris, tenzij u geboren bent in de periode 1950-1954. Dan kunt u 100% van uw brutojaarsalaris per jaar sparen.
  • U spaart in totaal niet meer dan 210% van uw laatstverdiende bruto jaarsalaris. Doorsparen bij RegioBank U kunt het geld op uw Levensloop laten staan. De rente is afhankelijk van het contract met uw werkgever. Welke rente u ontvangt, kunt u vinden bij actuele rentes.

Ergens anders doorsparen

U kunt het geld op uw Levensloop onder voorwaarden laten storten in de pensioenregeling van uw pensioenuitvoerder of ergens anders een levenslooprekening openen en het geld door ons laten overmaken.

Zo spaart u ergens anders door

Levensloop opnemen

U kunt het geld op uw Levensloop in 1 keer opnemen of in delen laten uitkeren. Bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal. In delen laten uitkeren kan alleen via uw (ex-)werkgever.

Zo neemt u geld van Levensloop op

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina