Levensloopregeling stopt

De levensloopregeling is afgeschaft door de overheid. Heeft u nog geld staan op Levensloop? Dan kunt u doorsparen of het geld opnemen.

Goed om te weten

U kunt Levensloop niet meer openen. Deze pagina is alleen bedoeld om u te informeren als u Levensloop heeft. Weet u niet zeker of u deze rekening hebt? Kijk dan op uw jaaroverzicht voor de Belastingdienst in Mijn RegioBank, op uw rekeningafschrift of vraag het na bij uw adviseur.

Op 1 november 2021 eindigt de overgangsregeling voor Levenslooprekeningen. Laat uw levenslooptegoed uitkeren vóór 1 oktober 2021.

Per 1 januari 2012 is de levensloopregeling gestopt en de overgangsregeling ingegaan. De einddatum van de overgangsperiode is vervroegd naar 1 november 2021.

Vanaf 1 mei kunt u niet meer storten op uw levenslooprekening

Omdat uw levenslooptegoed in 2021 moet worden uitgekeerd, kunt u vanaf 1 mei niet meer storten op uw levenslooprekening.

Spaart u via uw werkgever?

Geef dan aan uw  werkgever door dat voor het laatst bij de salarisbetaling in maart een bedrag kan worden gestort in de levensloopregeling.

Neem uw tegoed op voor 1 oktober 2021

Het tegoed op uw levenslooprekening wordt uitgekeerd via uw huidige werkgever. Ook als u dit heeft gespaard bij een vorige werkgever. Uw werkgever houdt de verplichte loonheffingen in en keert het nettobedrag aan u uit. Daarbij kan hij rekening houden met uw andere inkomsten. Alle uitgekeerde bedragen zijn volledig belast.

Zo neemt u geld van Levensloop op