Een buurtwens realiseren


Voor het realiseren van je buurtwens, ga je mogelijk gebruik maken van crowdfunding.
Crowdfunding is niet alleen een manier om je buurtwens financieel te realiseren, het zorgt ook voor draagvlak en betrokkenheid in je buurt. Samen maken jullie de buurt fijner om te wonen, werken en leven. Crowdfunden werkt het best als de vraag concreet, urgent, tastbaar en aansprekend is. Wees gerust, je hoeft het niet alleen te doen. Onze zelfstandig adviseur helpt je onderstaande stappen te doorlopen!

Aanmelden

Een adviseur van RegioBank neemt contact met je op. Samen kijken jullie of het project binnen de voorwaarden past op samenvoordebuurt.nl. Jullie maken samen een projectplan en een begroting; de adviseur heeft hier een voorbeeld van om in te vullen. Vervolgens maken jullie allebei een account aan op samenvoordebuurt.nl. Je maakt vervolgens een campagne pagina aan (hiervoor gebruik je het projectplan) en een crowdfunding pagina (hiervoor gebruik je de begroting). Stichting Voor je Buurt beoordeelt het initiatief. Ze sturen zowel jou als de adviseur een mail met vervolgstappen en voorwaarden.

Online Workshop

Zowel jij als de adviseur volgen samen de workshop over crowdfunding. Hierin leer je meer over hoe je de campagne aanpakt, je krijgt tips & tricks voor het inzamelen van geld.

Campagne in de startblokken

Als je wilt kun je de crowdfunding pagina nóg sterker maken met de tips uit de workshop. Dit doe je het beste zo snel mogelijk na de workshop. Want dan kan jouw RegioBank adviseur de promotiemiddelen gaan bestellen, denk aan flyers, posters etc. Het duurt ongeveer 2 weken voor ze gereed zijn.

Campagne voeren

Jullie hebben nu 6 weken de tijd om geld op te halen voor je project. Begin dichtbij, mensen geven makkelijker als er al iets op de teller staat. Hoe je een goede campagne voert, leer je in de workshop.

Uitvoering

Als het geld is opgehaald, ga je de buurtwens realiseren. Hier maak je een foto van, een kort verslagje en een kostenverantwoording. Ook vul je samen met jouw RegioBank adviseur nog een evaluatieformulier in.

Hoeveel tijd ben ik er mee kwijt?

Als het gaat om de ‘administratieve’ taken, ben je ongeveer 6 uur achter de computer bezig:

  • 2 a 3 uur voor de voorbereiding en pagina’s maken
  • 2 uur voor de workshop
  • 1 uur voor de evaluatie en verslagje

Daarnaast ga je natuurlijk campagne voeren. Dit kan een appje zijn aan je vrienden- of buurtgroep, ophangen van posters, flyers uitdelen op locatie, bellen met de krant, maar ook gewoon op ieder verjaardagsfeestje vertellen wat een mooi initiatief je opzet. Hier is lastig een tijdsindicatie voor te geven, omdat het erg per project en persoon verschilt. Tot slot heb je nog de realisatie van je initiatief.

De voorbereidingsfase (stap 1, 2 en 3) duurt ongeveer 4 weken, de campagne (stap 5) duurt 6 weken. Hoe lang de uitvoering duurt hangt van de buurtwens af.