Wat kost een verbouwing?

Een gesprek over verbouwen gaat al gauw over de kosten. Je kunt de kosten van een verbouwing vooraf goed berekenen. Toch gaat het bij veel verbouwingen mis en zijn de uitgaven uiteindelijk hoger dan vooraf begroot. Het belangrijkste is dat je begint met een duidelijke planning en berekening. Kijk wat je zelf kunt doen. Vraag vrienden en familie om hulp. En houd rekening met onvoorziene uitgaven.

Je kunt 25% van de begroting open laten voor vervelende verrassingen. De precieze kosten van een uitbouw of andere verbouwingskosten uit de losse pols berekenen? Dat is lastig. Wat doe je zelf? Welke aannemer kies je? Woon je in een relatief nieuw huis of een jarendertigwoning? Kies je voor een luxe afwerking of bespaar je daarop? Je merkt het al, de kosten van een verbouwing bepaal je zelf door de keuzes die je maakt.

De gemiddelde kosten van een verbouwing

Vereniging Eigen Huis heeft de gemiddelde kosten van de meest voorkomende verbouwingen op een rij gezet. Je toilet kun je voor enkele duizenden euro’s compleet renoveren, maar een uitbouw of dakkapel kost natuurlijk meer.

Icoon Klantvriendelijkste bank 2022, icoon Bankrekening 9,7, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,9, icoon Service 8,9

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag met het kiezen van de hypotheek die bij je past.