Een huis kopen met Nationale Hypotheek Garantie

Koopt u uw huis en sluit u een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan heeft u, onder voorwaarden, een vangnet als u de maandlasten niet meer kunt betalen.

Nationale Hypotheek Garantie in het kort

  • Een gunstige rente
  • Een vangnet onder voorwaarden als u uw hypotheek niet meer kunt betalen
  • Kosten: 0,7% over het totale hypotheekbedrag (eenmalig én aftrekbaar)

Zo werkt een hypotheek met NHG

Stel: u kunt de maandlasten van uw hypotheek niet meer betalen. Bijvoorbeeld door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of de beëindiging van uw relatie. U zoekt dan eerst samen met ons naar een oplossing om uw hypotheek toch te kunnen aflossen. Lukt dat niet, dan moet u – in het ergste geval – uw huis met verlies verkopen. Er blijft dan een deel van uw hypotheekschuld openstaan: de restschuld.

Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan hoeft u die restschuld niet zelf te betalen. Dat doet het Waarborgfonds Eigen Woningen voor u. De schuld die u hierdoor krijgt bij het Waarborgfonds Eigen Woningen kan onder voorwaarden worden kwijtgescholden.

Komt u in aanmerking voor NHG?

Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie gelden bepaalde voorwaarden. Zo mag het totale hypotheekbedrag, inclusief bijkomende kosten, niet hoger zijn dan € 325.000 (2021). Het huis gebruikt u als uw hoofdverblijf. U mag NHG dus niet gebruiken voor een vakantiehuis. U leest alle voorwaarden op de website van NHG. Natuurlijk kunt met uw vragen over NHG ook terecht bij uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank.

Meer informatie over wonen en uw hypotheek

Uw eerste koophuis

Een ander huis kopen

Stappenplan Ander huis kopen

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.