Een huis kopen met Nationale Hypotheek Garantie

Koopt u uw huis en sluit u een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan heeft u, onder voorwaarden, een vangnet als u de maandlasten niet meer kunt betalen.

Zo werkt een hypotheek met NHG

Stel: u kunt de maandlasten van uw hypotheek niet meer betalen. Bijvoorbeeld door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of de beëindiging van uw relatie. U zoekt dan eerst samen met ons naar een oplossing om uw hypotheek toch te kunnen aflossen. Lukt dat niet, dan moet u – in het ergste geval – uw huis met verlies verkopen. Er blijft dan een deel van uw hypotheekschuld openstaan: de restschuld.

Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan hoeft u die restschuld niet zelf te betalen. Dat doet het Waarborgfonds Eigen Woningen voor u. De schuld die u hierdoor krijgt bij het Waarborgfonds Eigen Woningen kan onder voorwaarden worden kwijtgescholden.

Nationale Hypotheek Garantie in het kort

  • Een gunstige rente.
  • Een vangnet onder voorwaarden als u uw hypotheek niet meer kunt betalen.
  • Kosten: 0,7% over het totale hypotheekbedrag (eenmalig én aftrekbaar).

Komt u in aanmerking voor NHG?

Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie gelden bepaalde voorwaarden. Zo mag het totale hypotheekbedrag, inclusief bijkomende kosten, niet hoger zijn dan € 325.000 (2021). Het huis gebruikt u als uw hoofdverblijf. U mag NHG dus niet gebruiken voor een vakantiehuis. U leest alle voorwaarden op de website van NHG. Natuurlijk kunt met uw vragen over NHG ook terecht bij uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank.

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.

Belangrijke informatie

Voorwaarden en overige informatie

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina

Meer over hypotheken

Meer artikelen over hypotheken