Stappenplan hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten? U regelt het in een paar stappen.

In het kort

  1. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek.
  2. Ontvang uw hypotheekadvies en onderteken de offerte.
  3. Ga naar de notaris en profiteer van uw lagere maandlasten.

Stap 1: Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek

Tijdens een gesprek met een van onze Zelfstandig Adviseurs bespreekt u of het gunstig is om uw hypotheek over te sluiten. Uw hypotheekadviseur houdt daarbij onder andere rekening met de kosten voor de notaris, het hypotheekadvies en kosten als u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit. De adviseur bekijkt hoe snel de kosten terugverdiend kunnen worden. Het oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Stap 2: Ontvang uw hypotheekadvies en onderteken de offerte

Als oversluiten voordelig is, heeft u een hypotheekadvies en offerte nodig. Uw adviseur helpt u hierbij. U levert documenten aan, zoals een werkgeversverklaring en taxatierapport. Uw adviseur stelt het hypotheekadvies op. Aan dit advies zijn kosten verbonden. Wat deze kosten zijn, bespreekt uw adviseur met u tijdens het oriëntatiegesprek. Is uw hypotheekaanvraag geaccepteerd en wilt u de hypotheek afsluiten? Dan ondertekent u de hypotheekofferte.

Stap 3: Ga naar de notaris en profiteer van uw lagere maandlasten

Als uw hypotheekaanvraag is goedgekeurd, hoort u dit van uw Zelfstandig Adviseur. U maakt zelf een afspraak met een notaris. De notaris zorgt ervoor dat uw hypotheek wordt ingeschreven in het hypotheekregister. Hiermee is uw hypotheek overgesloten en kunt u genieten van uw lagere maandlasten.

Meer informatie over hypotheek oversluiten

Uw hypotheek oversluiten

Kosten voor het oversluiten van uw hypotheek

Oversluiten iets voor u? Doe de test

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met uw hypotheek oversluiten. Naast de hypotheekrente bekijken zij ook de voorwaarden van verschillende aanbieders. Zo krijgt u een hypotheek tegen een scherpe rente die past bij uw wensen en situatie.

Maak een afspraak

Een oriëntatiegesprek is gratis