Stappenplan hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten? Je regelt het in een paar stappen.

In het kort

  1. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek.
  2. Ontvang je hypotheekadvies en onderteken de offerte.
  3. Ga naar de notaris en profiteer van je lagere maandlasten.

Stap 1: Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek

Tijdens een gesprek met een van onze zelfstandig adviseurs bespreek je of het gunstig is om je hypotheek over te sluiten. Je hypotheekadviseur houdt daarbij onder andere rekening met de kosten voor de notaris, het hypotheekadvies en kosten als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit. De adviseur bekijkt hoe snel de kosten terugverdiend kunnen worden. Het oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Stap 2: Ontvang je hypotheekadvies en onderteken de offerte

Als oversluiten voordelig is, heb je een hypotheekadvies en offerte nodig. Je adviseur helpt je hierbij. Je levert documenten aan, zoals een werkgeversverklaring en taxatierapport. Je adviseur stelt het hypotheekadvies op. Aan dit advies zijn kosten verbonden. Wat deze kosten zijn, bespreekt je adviseur met je tijdens het oriëntatiegesprek. Is je hypotheekaanvraag geaccepteerd en wil je de hypotheek afsluiten? Dan onderteken je de hypotheekofferte.

Stap 3: Ga naar de notaris en profiteer van je lagere maandlasten

Als je hypotheekaanvraag is goedgekeurd, hoor je dit van je zelfstandig adviseur. Je maakt zelf een afspraak met een notaris. De notaris zorgt ervoor dat je hypotheek wordt ingeschreven in het hypotheekregister. Hiermee is je hypotheek overgesloten en kun je genieten van je lagere maandlasten.

Meer informatie over hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten

Kosten voor het oversluiten van je hypotheek

Oversluiten iets voor jou? Doe de test

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen je graag met je hypotheek oversluiten. Naast de hypotheekrente bekijken zij ook de voorwaarden van verschillende aanbieders. Zo krijgt je een hypotheek tegen een scherpe rente die past bij je wensen en situatie.

Maak een afspraak

Een oriëntatiegesprek is gratis