Wat merk je als RegioBank klant van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme?

De overheid wil niet dat banken en bankrekeningen misbruikt worden voor het witwassen van crimineel geld en de financiering van terrorisme. RegioBank deelt deze mening. Daarom doen we er alles aan om dit te voorkomen.  

De Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) verplicht alle financiële instellingen in Nederland om (onder andere):

  • (Nieuwe) klanten te identificeren middels een geldig legitimatiebewijs
  • Onderzoek te doen naar klanten
  • Ongebruikelijke transacties op rekeningen te melden bij de FIU-Nederland.

We identificeren al onze klanten

Word je klant van RegioBank? Dan moet je jezelf legitimeren met je identiteitsbewijs, bijvoorbeeld je paspoort of rijbewijs. Wij controleren aan de hand hiervan je identiteit. Wanneer je jezelf niet kunt legitimeren, kun je geen klant worden (of blijven). Dit geldt ook als we twijfelen aan de juistheid of echtheid van je identiteitsbewijs.

Zo identificeer je jezelf bij RegioBank

Soms vragen we om meer informatie

De Wwft verplicht ons als bank ook om het gebruik van je rekening te controleren. En een klantdossier bij te houden. In sommige gevallen kunnen we je om extra informatie vragen. Bijvoorbeeld over het gebruik van je rekening of waar geld vandaan komt.

We kunnen ook vragen of je jezelf opnieuw wilt identificeren. Je bent verplicht om aan dit verzoek mee te werken. Klanten die weigeren, kunnen niet langer klant blijven bij ons.

Wijzigt er iets in je situatie? Meld dat dan altijd bij je zelfstandig adviseur.

We melden ongebruikelijke transacties

Als we een ongebruikelijke transactie op een rekening zien, onderzoeken we de overboeking en melden we dat bij de Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU). Hiermee helpen we de overheid om criminaliteit en terrorisme te voorkomen en te bestrijden.

Terug naar onze Service pagina