Werkloos en uw hypotheek

Als u werkloos wordt, heeft u waarschijnlijk minder inkomen. Een nieuwe baan vinden kan ook nog eens langer duren dan u had gehoopt. Dan kan het moeilijker worden om uw hypotheek te blijven betalen.

Verwacht u financiële problemen door werkloosheid? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur. Die bekijkt samen met u de situatie, en zoekt mee naar een oplossing. Geldproblemen kunt u vaak voorkomen of verminderen als u op tijd hulp vraagt. Wacht dus niet te lang, wij helpen u graag!

Heeft u een hypotheek met NHG?

Kunt u door werkloosheid tijdelijk uw hypotheek niet meer betalen, dan kan de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in sommige gevallen zorgen voor een oplossing. U krijgt dan bijvoorbeeld extra tijd om betalingsproblemen op te lossen. RegioBank bepaalt of u gebruik mag maken van deze mogelijkheden. Ga bij problemen dus altijd naar uw adviseur om te kijken wat er mogelijk is.

Moet u toch uw huis verkopen door geldproblemen en levert het huis minder op dan de hypotheekschuld? Met een hypotheek met NHG betaalt niet ú, maar het Waarborgfonds Eigen Woningen onder voorwaarden de restschuld aan ons. De schuld die u hierdoor krijgt bij het Waarborgfonds kan onder voorwaarden worden kwijtgescholden.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie

Recht op steun?

Mogelijk heeft u recht op financiële hulp van de rijksoverheid of uw gemeente. Wilt u weten voor welke toeslagen en subsidies u in aanmerking komt? En hoeveel deze regelingen u kunnen opleveren? Op de website 'Bereken uw recht' van het Nibud kunt u dit berekenen.

Bereken uw recht op financiële hulp

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met uw vragen over werkloos zijn en uw hypotheek.