Werkloos en je hypotheek

Als je werkloos wordt, heb je waarschijnlijk minder inkomen. Een nieuwe baan vinden kan ook nog eens langer duren dan je had gehoopt. Dan kan het moeilijker worden om je hypotheek te blijven betalen.

Verwacht je financiële problemen door werkloosheid? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur. Die bekijkt samen met jou de situatie en zoekt mee naar een oplossing. Geldproblemen kun je vaak voorkomen of verminderen als je op tijd hulp vraagt. Wacht dus niet te lang, wij helpen je graag.

Heb je een hypotheek met NHG?

Kun je door werkloosheid tijdelijk je hypotheek niet meer betalen? Dan kan de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in sommige gevallen zorgen voor een oplossing. Je krijgt dan bijvoorbeeld extra tijd om betalingsproblemen op te lossen. RegioBank bepaalt of je gebruik mag maken van deze mogelijkheden. Ga bij problemen dus altijd naar je adviseur om te kijken wat er mogelijk is.

Moet je toch je huis verkopen door geldproblemen en levert het huis minder op dan de hypotheekschuld? Met een hypotheek met NHG betaalt het Waarborgfonds Eigen Woningen onder voorwaarden de restschuld aan ons. De schuld die je hierdoor krijgt bij het Waarborgfonds kan onder voorwaarden worden kwijtgescholden.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie

Recht op steun?

Mogelijk heb je recht op financiële hulp van de overheid of je gemeente. Wil je weten voor welke toeslagen en subsidies je in aanmerking komt? En hoeveel deze regelingen je kunnen opleveren? Op de website 'Bereken uw recht' van het Nibud kun je dit berekenen.

Bereken je recht op financiële hulp

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen je graag met je vragen over werkloos zijn en je hypotheek.