Energiebespaarplan Plus bij je RegioBank Bespaarhypotheek

Heb je plannen om je huis energiezuiniger te maken? En wil je daarvoor een nieuwe hypotheek afsluiten? Met het Energiebespaarplan Plus van Susteen bij je RegioBank Bespaarhypotheek weet je precies wat je moet doen om het energielabel van je huis te verbeteren. Je krijgt meteen de lagere hypotheekrente die hoort bij het verbeterde energielabel. Zo bespaar je op je energiekosten én je hypotheekrente.

Energiebespaarplan Plus in het kort:

  1. Met het Energiebespaarplan Plus bij de RegioBank Bespaarhypotheek krijg je meteen de lagere rente die hoort bij het toekomstige energielabel.
  2. Als je de plannen uit het Energiebespaarplan Plus laat uitvoeren, weet je zeker dat je jouw gewenste energielabel haalt.
  3. In het Energiebespaarplan Plus staat precies wat je moet doen, wat het kost en wat je bespaart als je je huis energiezuiniger maakt voor een beter energielabel.

De RegioBank Bespaarhypotheek en het Energiebespaarplan Plus

Met het Energiebespaarplan Plus krijg je meteen een lagere rente op je nieuwe RegioBank Bespaarhypotheek. Want hoe beter je energielabel is, hoe lager je rente. En je rente daalt automatisch als je aflost en je hypotheek daardoor in een lagere tariefgroep valt.

Alles over de RegioBank Bespaarhypotheek

Goed om te weten: Ook zonder een RegioBank Bespaarhypotheek kun je een Energiebespaarplan Plus aanvragen. Susteen geeft je dan nog steeds de garantie dat je het energielabel haalt. Je krijgt van ons dan niet het rentevoordeel dat je met de RegioBank Bespaarhypotheek hebt.

Meer over het Energiebespaarplan Plus op de website van Susteen

Hoe werkt het?

Je adviseur helpt je met het aanvragen van een Energiebespaarplan Plus bij Susteen. Met de ‘Plus’ in het Energiebespaarplan Plus krijg je van Susteen de garantie dat je het door jou gewenste energielabel ook echt haalt.

In het Energiebespaarplan Plus lees je belangrijke informatie over de garantie die Susteen biedt en over de voorwaarden die Susteen aan de garantie stelt. Bij een gewoon energiebespaarplan van Susteen of een andere aanbieder krijg je die garantie niet van je energieadviseur. We zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Energiebespaarplan Energiebespaarplan Plus
Bezoek aan je huis Ja Ja
De woning wordt helemaal ingemeten om een energielabel te registreren Nee Ja
Een uitgebreid plan met energiebesparende maatregelen, de kosten, besparingen en een offerte voor de werkzaamheden. Ja Ja
Je hebt de keuze om je oude energielabel te laten registreren Nee Ja
Registratie van je nieuwe energielabel nadat je het plan hebt laten uitvoeren Nee Ja
Garantie van Susteen dat je je gewenste energielabel haalt. De voorwaarden vind je in het Energiebespaarplan Plus van Susteen Nee Ja
Meteen de rente die hoort bij je nieuwe energielabel als je een RegioBank Bespaarhypotheek afsluit Nee Ja

De kosten

Opstellen van het Energiebespaarplan Plus

Het Energiebespaarplan Plus bij de RegioBank Bespaarhypotheek kost € 455. Kies je ervoor om de maatregelen uit het Energiebespaarplan Plus door Susteen uit te laten voeren? Dan krijg je van Susteen korting op de maatregelen:

€ 75 korting bij 1 maatregel
€ 175 korting bij 2 maatregelen
€ 275 korting bij 3 of meer maatregelen

Goed om te weten: Je sluit een bouwdepot af voor het totaalbedrag van de maatregelen in de offerte van Susteen. Daarom hou je missschien een bedrag over in het bouwdepot. Dat bedrag lossen we af op je hypotheek of kun je gebruiken voor andere energiezuinige maatregelen. Als je de kosten meefinanciert in je hypotheek, dan kun je de hypotheekrente over de kosten van het plan aftrekken bij je belastingaangifte, mits je de verduurzamingsmaatregelen uitvoert.

Kosten voor de energiebesparende maatregelen

In de offerte van Susteen staat wat je betaalt voor de maatregelen die Susteen adviseert. Je sluit met Susteen een aanneemovereenkomst. Dat betekent dat de kosten van de maatregelen ook hoger kunnen worden. Bijvoorbeeld als materialen duurder worden. Misschien is het geld in je bouwdepot dan niet voldoende om de kosten van alle maatregelen te betalen.

Zo vraag je het aan

Bereik je het energielabel niet?

Als je het energielabel na 2 jaar nog niet hebt gehaald, dan passen we de hypotheekrente aan naar het rentepercentage dat hoort bij het energielabel van je huis op dat moment. Dat doen we op basis van de rentes die in je hypotheekofferte of renteverlengingsvoorstel staan.

Wat als de plannen niet uitvoerbaar blijken?

Tijdens de werkzaamheden blijkt soms dat er redenen zijn waardoor je een maatregel niet kunt laten uitvoeren. Dan kan je energieadviseur het Energiebespaarplan Plus aanpassen. Zo kun je toch je gewenste energielabel halen. En je houdt nog steeds 2 jaar de hypotheekrente die hoort bij dat energielabel. Lukt het niet om je huis binnen 2 jaar energiezuiniger te maken? Dan krijg je na 2 jaar de rente die hoort bij het energielabel van je huis op dat moment.

Bijvoorbeeld: Je dak is niet geschikt voor zonnepanelen en met een warmtepomp haal je hetzelfde energielabel. Of je spouwmuur kan toch niet geïsoleerd worden en je laat in plaats daarvan je vloer isoleren.

Heb je het geld in je bouwdepot niet (helemaal) gebruikt?

Heb je na 2 jaar nog geld in je bouwdepot, omdat je niet alle plannen kon laten uitvoeren? Of heb je minder geld uitgegeven? Dan lossen we met het geld uit je bouwdepot af op de RegioBank Bespaarhypotheek.

Lees hier meer over onze partnerships en de algemene voorwaarden.

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag met het kiezen van de hypotheek die bij je past.