Duurzaam huis bekijken

Er zijn veel manieren om je huis te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, het isoleren van je woning of een warmtepomp installeren. Maar waar moet je beginnen? We helpen je graag op weg.

Inspiratie voor een duurzaam huis

Op de website van Nationale Duurzame Huizen Route staan veel mooie voorbeelden van huiseigenaren die hun huis hebben verduurzaamd. Zo kun je inspiratie op doen voor de aanpassing van je eigen huis.

Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Het hele jaar door kun je via duurzamehuizenroute.nl online voorbeeldwoningen bekijken. Je vindt op de site inspirerende video’s en verhalen van huiseigenaren. Je kunt ook huiseigenaren benaderen voor vragen of meer informatie. Via ‘Stel een vraag’ kun je met hen in contact komen.

Verschillende soorten woningen

Op de site staan ruim 1.700 inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan. Je kunt zoeken op postcode en zo dus huizen bij je in de buurt bekijken. Maar je kunt ook zoeken op bouwjaar, soort woning of soort verduurzaming.

Bezoek een huis

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route stellen huiseigenaren in heel Nederland hun woning open voor bezoekers en delen zij hun ervaring met de bezoekers. Dit vindt 2 keer per jaar plaats: in het voorjaar (maart/april) en in het najaar (oktober/november). De data vind je op duurzamehuizenroute.nl.

Hoe financier ik de verduurzaming van mijn huis?

Je hebt je verdiept in de mogelijkheden en een idee hoe je je huis wilt verbeteren. Maar wat zijn de mogelijkheden om de verbetering van je huis te financieren? Welke manier het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke situatie. Je zelfstandig adviseur kan je hierbij helpen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Partner van de Duurzame Huizen Route

RegioBank is samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen onderdeel van de Volksbank. De Volksbank is partner van de Duurzame Huizen Route en steunt het initiatief om huizen in Nederland duurzamer te maken.

Meer lezen

Duurzaam wonen financieren

Stappenplan duurzaam wonen

Verbouwingen die de waarde van je huis verhogen

Duurzaam wonen