Open Huizen Dag: lees onze tips

Waarom naar de Open Huizen Dag?

Een paar keer per jaar is er een Open Huizen Dag.  Je kunt dan binnenlopen bij élke deelnemende woning met een tekoopbord. En dat is ideaal, want zo zie je meerdere huizen op één dag en kun je meteen je vragen stellen aan de bewoners.

5 tips voor een goede voorbereiding

Tip 1: Bereid je voor

Ben je van plan om naar de Open Huizen Dag te gaan? Bereid je dan goed voor en plan vast een oriënterend hypotheekgesprek met een zelfstandig adviseur bij jou in de buurt. De adviseur rekent precies uit hoeveel je kunt lenen. Dat is een stuk betrouwbaarder dan een online rekentool.

Tip 2: Zet de Fundabril af

Heb je interesse in een koophuis, dan speur je Funda waarschijnlijk regelmatig af. Heel goed, want via de site zie je enorm veel huizen en krijg je een goed beeld over wat je zoekt. Maar wil je serieus iets kopen? Zet dan je Fundabril ook eens af en bekijk het huis met eigen ogen. Pas dan kun je een woning écht goed beoordelen. De Open Huizen Dag is hiervoor een goede start.

Tip 3: Bepaal welke huizen je wil zien

Bepaal vooraf hoeveel huizen je wil bekijken en stippel een handige route uit. Bedenk meteen hoe lang je een huis wilt bezichtigen, bijvoorbeeld maximaal 45 minuten per woning. Op nvm.nl kun je de deelnemende huizen bekijken en stippel je vooraf je route uit. De eigenaren van de woning zullen je van harte ontvangen om je het huis te laten zien.

Tip 4: Ga niet alleen

Vraag of er iemand meegaat, ook al koop je het huis voor jezelf. Niet alleen zien 2 mensen meer dan 1, ook is het handig om iemand mee te nemen die al ervaring heeft met het kopen van een huis. En weet waar je op moet letten bij een bezichtiging. Doe daar je voordeel mee.

Tip 5: Verken de buurt

Loop vast een keer een rondje door de buurt en knoop een praatje aan met de buren. Zo krijg je een goed beeld van hoe het is om daar te wonen. Bekijk ook hoe de huizen van de buren en de tuinen eruit zien. Dat geeft vast een idee hoe verzorgd de buurt is en of er bijvoorbeeld kinderen wonen of niet.

3 voordelen van een persoonlijk gesprek met de zelfstandig adviseur

  • Je krijgt altijd een berekening op maat.
  • De adviseur kent de lokale woningmarkt en kan handige tips geven.
  • Droomhuis gevonden? Dan kun je sneller schakelen, omdat de adviseur al bekend is met je situatie.

Maak een afspraak met een adviseur