Leuk huis op het oog? Ga langs uw adviseur!

  • Altijd een adviseur bij u in de buurt
  • U weet direct of u uw droomhuis kunt betalen
  • Alle mogelijkheden voor uw hypotheek op een rij

Maak een afspraak

In zes stappen naar uw droomhuis

Heeft u een mooi huis gespot? Dan is het tijd voor actie, want het is druk op de huizenmarkt. In deze zes stappen kan uw droomhuis van u zijn.

Stap 1: ga langs uw adviseur

Wilt u zeker weten of u het huis kunt betalen? Ga dan langs uw Zelfstandig Adviseur voor een persoonlijk gesprek. Hij berekent welke hypotheek het beste bij uw huidige situatie en uw toekomstplannen past. Misschien wilt u op termijn aan kinderen beginnen. Of juist met pensioen. Al deze dingen neemt hij mee om tot de best passende hypotheek te komen. Daarvoor kijkt hij bij verschillende aanbieders.

Stap 2: bieden en onderhandelen

Als u weet hoeveel uw droomhuis mag kosten, is het tijd om uw eerste bod uit te brengen. Ga voorzichtig te werk en bedenk dat er maar weinig verkopers zijn die meteen akkoord gaan met het eerste bod. Het spel is begonnen! Houd het hoofd koel en ga niet over uw budget.

Stap 3: voorlopig koopcontract

Is uw bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! U tekent dan eerst het voorlopig koopcontract. Controleer deze goed. Na het zetten van de handtekening heeft u nog drie tot vijf dagen om zich te bedenken.

Stap 4: taxeren

Wat u betreft is uw droomhuis goud waard. Maar de hypotheekverstrekker wil toch liever een prijskaartje in euro’s zien, want alleen dat bedrag kunt u straks lenen. De taxateur bepaalt de exacte waarde van uw huis. Is die lager dan wat u ervoor heeft geboden? Dan moet u het verschil uit eigen zak betalen…

Stap 5: de hypotheekaanvraag

Uw adviseur regelt de hypotheekaanvraag. Eerst krijgt u een offerte met een rentereservering. Dat betekent dat u straks een hypotheek krijgt met de rente die op dat moment geldt. Ook moet u een aantal stukken aanleveren, zoals een werkgeversverklaring, taxatierapport en het voorlopig koopcontract. Alles akkoord? Dan krijgt u een bindende offerte.

Stap 6: de overdracht

De hypotheekverstrekker is akkoord. Tijd voor het allerlaatste stukje: de sleuteloverdracht. Dit doet u bij de notaris. Hij maakt de hypotheekakte en leveringsakte op. Zodra u uw handtekening zet, is uw droomhuis officieel van u. Nog ‘even’ verhuizen, en dan: genieten maar!

Maak een afspraak

Meer informatie over wonen en uw hypotheek

Uw eerste koophuis

Een ander huis kopen

Stappenplan Ander huis kopen