Incasso toevoegen aan of verwijderen van je goedkeuringslijst

Je kunt bij RegioBank incasso’s standaard weigeren en uitzonderingen toestaan. Je zet dan bedrijven die wel of juist niet mogen afschrijven op een goedkeurings- of een blokkadelijst.

Goedkeuringslijst

Alleen bedrijven die op je goedkeuringslijst staan, mogen geld van je rekening halen. Geef je een digitale incassomachtiging af aan een bedrijf? Dan wordt deze automatisch toegevoegd aan je goedkeuringslijst. Heb je een goedkeuringslijst aangemaakt, dan sturen we je een e-mail als wij een incasso-opdracht ontvangen van een bedrijf dat nog niet op deze lijst staat.

Als het bedrijf deze incasso van je rekening mag afschrijven, voeg je de incasso eerst toe aan je goedkeuringslijst. Je regelt dat via je Incasso-overzicht in Mijn RegioBank. Dit kan tot uiterlijk 11.00 uur op de dag dat het bedrag wordt afgeschreven.

Doe je niets? Dan weigeren wij de incasso-opdracht op de incassodatum. Het bedrag wordt dan niet afgeschreven van je rekening. Je kunt een bedrijf of machtiging voor incasso altijd weer van je goedkeuringslijst verwijderen. Ook dat regel je via je Incasso-overzicht in Mijn RegioBank.

Let op: Wil je de goedkeuringslijst gebruiken en vergeet je een incassomachtiging toe te voegen aan je goedkeuringslijst? Dan loop je het risico dat je een betalingsachterstand oploopt.

Blokkadelijst

Op de blokkadelijst zet je incassomachtigingen die geen geld van je rekening mogen afhalen. Incasso’s van de bedrijven op je lijst worden automatisch geweigerd.

Als je een digitale machtiging geeft aan een bedrijf, dan wordt deze automatisch van je blokkadelijst verwijderd. Incasso’s die niet op je blokkadelijst staan, kun je tot 11.00 uur op de incassodatum weigeren.

Via Mijn RegioBank

Heb je Mijn RegioBank? Dan kun je zelf een goedkeuringslijst of blokkadelijst aanmaken.

1. Log in op Mijn RegioBank
2. Ga naar 'Zelf regelen'
3. Ga naar 'Rekeningen'
4. Ga naar 'Incasso's beheren'
5. Kies voor de tab ‘Zelf regelen’.
6. Je kunt nu incasso’s toevoegen aan je goedkeurings- of blokkadelijst.

Of ga direct naar de 'Incasso's beheren' pagina.

Heb je nog geen Mijn RegioBank?

Vraag Mijn RegioBank aan

Via je zelfstandig adviseur

Je kunt ook een goedkeuringslijst of een blokkadelijst instellen via je zelfstandig adviseur.

Maak een afspraak

Meer informatie over incasso's

Incasso blokkeren

Incasso beperken

Incasso niet toestaan

Incasso weigeren

Onterechte incasso terugboeken