Verhuizen en je hypotheek

Je hebt verhuisplannen en gaat opnieuw een huis kopen. Bijvoorbeeld om dichter bij je werk of familie te wonen, ruimer te leven of omdat je je huidige woning voor een goede prijs kunt verkopen. Een verhuizing heeft wel gevolgen voor je huidige hypotheek. Je zelfstandig adviseur kan je meer vertellen over de mogelijkheden en de gevolgen voor je huidige hypotheek.

Hypotheek meenemen of opnieuw afsluiten

Bij RegioBank kun je je huidige hypotheek meenemen of een nieuwe hypotheek afsluiten. Dit noemen wij de meeneemregeling. Voor het meenemen of oversluiten van je hypotheek betaal je kosten voor advies en bemiddeling. Deze kosten kun je wel aftrekken in je belastingaangifte.

Lees meer over de meeneemregeling

Verkopen met restschuld?

Als je je huidige woning verkoopt tegen een lager bedrag dan je openstaande hypotheek, dan kun je met een restschuld blijven zitten. Restschuldfinanciering kan dan een oplossing bieden.

Lees meer over restschuld

Verkopen met winst?

Verkoop je je huis voor meer geld dan de hoogte van je hypotheek? Dan heb je winst. Dat wordt ook wel overwaarde genoemd. Je krijgt dan mogelijk te maken met de bijleenregeling. Dat is een wettelijke regeling voor mensen die hun woning met overwaarde verkopen.

Lees meer over de bijleenregeling

Kosten bij een verhuizing

Als je een ander huis koopt, dan krijg je te maken met diverse kosten. Die kunnen verschillen als je een nieuwbouwwoning of ouder huis koopt.

Lees meer over een ander huis kopen

Meer informatie over wonen en je hypotheek

Een ander huis kopen

Stappenplan Ander huis kopen

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen je graag met al je vragen over je hypotheek en verhuizen.