Verhuizen en uw hypotheek

U heeft verhuisplannen en gaat opnieuw een huis kopen. Bijvoorbeeld om dichter bij uw werk of familie te wonen, ruimer te leven of omdat u uw huidige woning voor een goede prijs kunt verkopen. Een verhuizing heeft wel gevolgen voor uw huidige hypotheek. Uw Zelfstandig Adviseur kan u meer vertellen over de mogelijkheden en de gevolgen voor uw bestaande hypotheek.

Hypotheek meenemen of opnieuw afsluiten

Bij RegioBank kunt u uw huidige hypotheek meenemen of een nieuwe hypotheek afsluiten. Dit noemen wij de meeneemregeling. Voor het meenemen of oversluiten van uw hypotheek betaalt u kosten voor advies en bemiddeling. Deze kosten kunt u wel aftrekken in uw belastingaangifte.

Lees meer over de meeneemregeling

Verkopen met restschuld?

Als u uw huidige woning verkoopt tegen een lager bedrag dan uw openstaande hypotheek, dan kunt u met een restschuld blijven zitten. Restschuldfinanciering kan dan een oplossing bieden.

Lees meer over restschuld

Verkopen met winst?

Verkoopt u uw huis voor meer geld dan de hoogte van uw hypotheek? Dan heeft u winst. Dat wordt ook wel overwaarde genoemd. U krijgt dan mogelijk te maken met de bijleenregeling. Dat is een wettelijke regeling voor mensen die hun woning met overwaarde verkopen.

Lees meer over de bijleenregeling

Kosten bij een verhuizing

Als u een ander huis koopt, dan krijgt u te maken met diverse kosten. Die kunnen verschillen als u een nieuwbouwwoning of ouder huis koopt.

Lees meer over een ander huis kopen

Meer informatie over wonen en uw hypotheek

Een ander huis kopen

Stappenplan Ander huis kopen

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met al uw vragen over uw hypotheek en verhuizen.