Kinderspaarweken

 • In oktober zijn de Kinderspaarweken
 • Ben jij een held met je geld?
 • Krijg een verrassing als je in oktober bij ons je spaargeld stort

Het thema van de kinderspaarweken is 'Held met je geld'. Natuurlijk wil ook jouw kind een held met zijn of haar geld worden. Op deze pagina helpen we daar een handje bij. Door tips én leuke spelletjes die je kind spelenderwijs leren sparen en veilig te bankieren. Maar een held doet óók iets goeds met z'n geld. Daarom kan je kind zijn of haar buurtwens aan ons doorgeven. En wie weet helpen wij om deze wens in vervulling te laten gaan!

Een held door goed te sparen

Goed sparen kun je leren. Door het stap voor stap te doen. Van kinds af aan, spelenderwijs en met kleine bedragen. Kom je samen met je kind bij je zelfstandig adviseur spaargeld storten op de Zilvervloot- of JongWijs spaarrekening? Dan zorgen wij voor een leuke verrassing. En wil je alvast wat voorpret? Download dan onderstaande spelletjes voor je kind.

Een held door goed te zorgen voor je geld

Weet jouw kind al alles over veilig met je geld omgaan? Waar moet je op letten? Hoe kun je "echt" geld herkennen? Wat is een geldezel? Hoe werkt pinnen eigenlijk? Onderstaande pagina's en deze checklist gaan zeker helpen. En natuurlijk kun je ook bij je zelfstandig adviseur terecht voor bijvoorbeeld de workshop 'Held met je geld'.

Een held door iets goed te doen met geld

Luuk is een échte superheld. Bekijk onderstaand filmpje om te zien wat zijn buurtwensen zijn. Heeft jouw kind zelf ook een buurtwens? Laat het ons weten en wie weet helpen we je kind met een donatie!

Meld de buurtwens hieronder aan of doe het samen met je zelfstandig adviseur. Dit kan tot en met 31 oktober 2023. Wordt jullie idee uitgekozen? Dan hoor je dat in november.

Goed om te weten: een wens indienen kan als je een rekening (JongWijs of Zilvervloot) bij RegioBank hebt. Of de stichting of club waarvoor je een wens indient, bankiert bij RegioBank.

Oeps! Geen video

De video over dit onderwerp kan niet worden bekeken, omdat er een vereiste cookie is uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op vimeo.com

Buurtwensen van 2022

 • Een nieuwe muziek- en lichtinstallatie voor in gemeenschapshuis Hofke van Marijke in Deurne.

 • Een Winterbarbecue voor bewoners van het Klammeland in Benningbroek.

 • Een picknicktafel op een schoolplein in Volkel.

 • Opknappen van de dierweide in de Buitenom in Stolwijk.

Waar moet de buurtwens aan voldoen?

 • Het is belangrijk dat er veel mensen en kinderen in je buurt blij van worden.
 • Je kunt de wens uitvoeren. Je hebt toestemming van de gemeente of hebt een vergunning als dit nodig is. Bijvoorbeeld een achtbaan is te duur en de kans is klein dat er in jouw buurt een plek is waar dit zou passen.
 • Is je wens duurder dan de donatie? Dan ga je samen met de adviseur de rest van het bedrag crowdfunden. Wat houdt dat in?
 • Bekijk alle voorwaarden.

Handige geldtips!

Wil je samen met je kind aan de slag met geld? We hebben allerlei handige tips verzameld, afgestemd op de leeftijd van jouw kind.

Leer je kind met geld omgaan

Onze jeugdrekeningen

Nog geen spaarrekening? Vraag er dan een aan bij je zelfstandig adviseur van RegioBank.

Zilvervloot Sparen

Ken je Zilvervloot Sparen nog? Door elk jaar te sparen, help je je (klein)kind aan een mooi bedrag als hij of zij 18 jaar is. Je ontvangt -naast rente- een bonus over de inleg per volledig spaarjaar. Per jaar mag je maximaal € 600 sparen.

Alles over Zilvervloot Sparen

Kinderrekening JongWijs

JongWijs is er voor kinderen van 0 tot 18 jaar: sparen én betalen voor je kind zélf. Met stapsgewijs allerlei opties, zoals een betaalpas, internetbankieren en de RegioBank app. Plus jaarlijks handige en leuke geldtips voor jou en je kind.

Meer over JongWijs

RegioBank Klantvriendelijkste bank

Voor de zevende keer op rij is RegioBank door de consumentenbond uitgeroepen tot de top 3 meest klantvriendelijke bank van Nederland. In het jaarlijkse panelonderzoek van de Consumentenbond (september 2022) onder 14.000 consumenten beoordeelden klanten ons met een 9,5 voor algemene tevredenheid.

Icoon Klantvriendelijkste bank 2022, icoon Bankrekening 9,5, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,8, icoon Service 8,9