Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen helpen u om duurzamer te wonen. Lees hier meer over de mogelijkheden, kosten en fiscale voordelen van het energiezuiniger maken van uw woning.

Wat zijn energiebesparende maatregelen?

Energiebesparende maatregelen zijn aanpassingen die u, in dit geval, aan uw woning kunt doen om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp of het isoleren van uw huis. Maar ook met een aantal kleinere aanpassingen en energiebesparende tips komt u al een heel eind.

De kosten van energiebesparende maatregelen

Het aanschaffen van zonnepanelen of een warmtepomp zijn investeringen die flinke kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze energiebesparende maatregelen te financieren. Zo kunt u bijvoorbeeld extra hypotheekruimte krijgen, maar er zijn ook subsidies voor het verduurzamen van uw woning.

Energiebesparende aanpassingen en uw hypotheek

Voor de verduurzaming van uw huis, kunt u mogelijk extra hypotheek krijgen. U kunt bij RegioBank uw hypotheek verhogen tot 106% van de woningwaarde ná eventuele verbouwing voor energiebesparende aanpassingen. Hierdoor heeft u meer financiële ruimte om zonnepanelen of een warmtepomp aan te schaffen. Bekijk welke bespaaroplossingen u kunt meefinancieren in uw hypotheek.

Subsidie voor energiebesparende aanpassingen

De overheid stimuleert het verduurzamen van uw huis door een aantal subsidies te geven voor energiebesparende maatregelen. Zo wordt het aantrekkelijker om uw huis te verduurzamen. Er bestaan subsidies voor het isoleren van uw huis of het plaatsen van een warmtepomp. Via de energiesubsidiewijzer.nl kunt u checken of u in aanmerking komt voor een energiesubsidie.

Fiscaal voordeel bij het energiezuiniger maken van uw woning

Energiebesparende maatregelen leveren niet alleen een energiezuiniger huis op, maar kunnen u ook fiscaal voordeel opleveren. Als u een Energiebespaarlening afsluit voor het financieren van energiebesparende aanpassingen in uw huis, kunt u vaak lenen tegen lage rente die u meestal kunt aftrekken van de belasting. Ook als u uw hypotheek verhoogt en hiermee energiebesparende maatregelen financiert, kunt u die rente aftrekken van de belasting.

Energiebesparende producten

Naast de bovengenoemde energiebesparende maatregelen zijn er ook laagdrempelige manieren om energie te besparen in huis. Zo kunt u de gewone lampen vervangen door ledverlichting of tochtstrips in de ramen en deuren plaatsen. Ook kunt u radiatorfolie achter de radiator aanbrengen, een duurzame douchekop plaatsen en nog veel meer kleine aanpassingen doen die een groot verschil maken. Meer van deze kleine energiebesparende maatregelen kunt u vinden in de advieslijst kleine energiebesparende producten van Milieucentraal.

Uw energielabel verbeteren

Grote en kleine energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat uw woning duurzamer wordt. Ook uw energielabel wordt hierdoor beter. Een energielabel heeft u nodig als u uw huis wilt verkopen. Lees wat u kunt doen om uw energielabel te verbeteren.

Energiebesparende maatregelen om duurzamer te wonen

Energiebesparende maatregelen helpen u om duurzamer te wonen. Wilt u weten wat u nog meer kunt doen om duurzamer te wonen? Lees ons stappenplan voor het verduurzamen van uw woning.

Meer weten over belangrijke financiële zaken?

Heeft u advies nodig over het financieren van energiebesparende maatregelen of andere financiële zaken? Uw Zelfstandig Adviseur helpt u graag verder.

Maak vrijblijvend een afspraak